Tohle je válka!: Souboj dvou špionů o dívku snů dal hercům vážně zabrat. Co pro svou roli museli udělat?

Tohle je válka!: Souboj dvou špionů o dívku snů dal hercům vážně zabrat. Co pro svou roli museli udělat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento akčňák z roku 2012 nabízí něco mezi špionským thrillerem a romantickou komedií. Jde o neobvyklou kombinaci, a tak si na filmu každý najde něco svého. Hlavní role ztvárnili Tom Hardy, Chris Pine a Reese Witherspoon. Podívejte se na nějaké zajímavosti z natáčení!

Kdo měl původně hrát v hlavních rolích?

Režii filmu měl v rukou režisér, producent a scenárista McG, který se podílel i na tvorbě Charlieho andílků. Produkci měl na starost sám Will Smith a na scénáři společně pracovali Simon Kinberg a Timothy Dowling. Výběr herců do hlavních rolí neměla ani tato parta příliš jednoduchý, protože v zásobě měli celou řadu vhodných kandidátů. S Reese Witherspoon měli sice jasno už od začátku, ale s rolemi agentů to bylo o něco náročnější. Zvažovali totiž obsazení Sama Worthingtona, Colina Farrella, Justina Timberlakea nebo Setha Rogena. Nakonec se jim však nejvíce zamlouvali Tom Hardy a Chris Pine. V dalších rolích se měli představit i James Franco a Bradley Cooper, ale oba museli roli nakonec odmítnout.

Co všechno museli herci přetrpět?

Natáčení filmu může možná působit hlavně zábavně, ale herci měli občas co dělat, aby ho zvládli.

Nejtěžší to bylo pravděpodobně pro Reese Witherspoon, která ztvárnila postavu Lauren, o kterou oba špióni usilovali. Režisér totiž naléhal na to, aby Reese vypadala co nejvíce sexy a nebál se kvůli tomu zajít i dost daleko. Přestože totiž věděl, že je herečka krásnou a schopnou ženou, představoval si ji jako Lauren ještě trochu jinak. Chodil tedy s herečkou do posilovny, a dokonce jí vybíral spodní prádlo, aby se do role co nejvíce vžila a sama se cítila sexy. Podle výsledných záběrů se to ale rozhodně vyplatilo.

Navíc to pro ni byl první akční film, který natáčela, ale i s akčními scénami si dokázala nakonec poradit bez problémů.

Tom Hardy, toho už měl při natáčení hodně za sebou a jako MMA zápasník se nebál ani těch nejnebezpečnějších scén. Řadu akčních scén ve filmu tedy předvedl sám, ale těch nejtěžších se musel kvůli naléhání pojišťovny i filmařů ujmout jeho kaskadér.

Chris Pine svou roli také zvládl bravurně, ale k jeho filmové postavě se váže jedna zajímavost. FDR, jehož postavu ztvárnil, totiž ve filmu několikrát zmiňuje seriál CHiPs a má na něj různé narážky. V něm však ve skutečnosti hráli oba jeho rodiče a jeho matka navíc, i když s ním byla těhotná. Dalo by se tedy říct, že to byla Chrisova úplně první role. Dokonce i jeho sestra se objevila ve filmové verzi CHiPs '99, takže pro něj seriál představuje velkou část rodiny.

Jak to vypadalo po finanční stránce?

Film má na Čsfd 64 % a takto lehce nadprůměrné hodnocení si udržuje právě díky poměrně chvalným komentářům. Snímek sice neobdržel žádná ocenění a neobsahuje žádnou hlubokou myšlenku, ale jako film na volný večer se rozhodně hodí.

Více než dost navíc film vydělal po finanční stránce. Rozpočet měli filmaři okolo 65 milionů dolarů a jejich výdělek činil 156,5 milionu.

Nenechte si tedy film ujít ani vy! Podívat se na něj můžete v pondělí 24. 5. od 20:00 na stanici Prima MAX.

Zdroje: