Ujíždíte na true crime dokumentech? Podívejte se na 10 filmových tipů na Netflixu, ze kterých budete mít husí kůži

Ujíždíte na true crime dokumentech? Podívejte se na 10 filmových tipů na Netflixu, ze kterých budete mít husí kůži
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krimi dokumenty podle skutečných událostí se stávají čím dál oblíbenějšími, i když umí skutečně děsit. Netflix nabízí řadu seriálů i filmů s touto tematikou a mnoho z nich je také z jejich produkce. Podívejte se na 10 tipů na dokumentární krimi filmy, které na Netflixu můžete zhlédnout třeba hned.

Americká vražda: Rodina od vedle (75 %)

Tento dokument popisuje poměrně nedávné zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí. Ještě hrozivější ale byla role sociálních sítí v případu a události, které bezprostředně poté následovaly.

Atletka A (74 %)

Dokument odhaluje výpovědi amerických gymnastek, které si prošly zneužíváním jejich týmovým lékařem Larrym Nassarem. Prostředí vrcholového sportu je zde tedy zobrazeno z naprosto nečekaného a neobvyklého úhlu pohledu. Navíc je obohaceno o příběhy reportérů, kteří toxické okolnosti odhalili.

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl (75 %)

Všichni si mysleli, že festival Fyre bude nezapomenutelným luxusním zážitkem na soukromém ostrově. Namyšlený podnikatel s ním však měl trochu jiné plány, které se celou dobu skrývaly za jeho lživými marketingovými triky.

Bikram: jogín, guru a sexuální násilník (66 %)

Tento dokument o zakladateli hot jógy Bikramovi Choudhurymu a odhalení jeho znepokojivých taktik vám nedá spát. Snímek popisuje jak vzestup a pád jeho jogínského impéria, tak děsivé zpovědi zneužitých žen, které měly možnost vidět opěvovaného jogínského guru z té nejhorší stránky.

Icarus (83 %)

Režisér Bryan Fogel se vydává na cestu za odhalením pravdy o užívání dopingu ve světě profesionální cyklistiky. Setkání s ruským vědcem rázem promění jeho osobní příběh v mrazivý dokument a nám se před očima začne odvíjet úplně odlišný příběh. Ten je plný podvodů, skandálů, výhružek, ale i děsivých státních tajemství. 

Proč jsi mě zabil? (51 %)

Po smrti čtyřiadvacetileté Crystal Theobald se ji její matka snaží na sociálních sítích vypátrat přes lidi, kteří jsou za její smrt zodpovědní. Postupně se však z hledání spravedlnosti stává neutěšitelná touha po pomstě. 

Paměti vraha: Případ Nilsen (61 %)

Sériový vrah Dennis Nilsen sděluje svůj životní příběh pomocí mrazivých nahrávek z vězení a popisuje otřesné zločiny, které spáchal, ze svého pohledu. 

Abducted in plain sight (71 %)

Dvanáctiletá Jan Broberg z malé komunity v Idahu se roku 1974 stala obětí únosu. Když se o pět týdnů později vrátila domů, uklidňovala rodiče, že se nic nestalo a celá událost se tak nechala být. Tím ale jen dala svému únosci čas na přípravu k jejímu dalšímu únosu, kvůli kterému ji čekaly roky sexuálního a psychického zneužívání. Dokument zobrazuje příběh rodiny, kterou dokázal jediný člověk zmanipulovat a naprosto zničit.

Amanda Knox (74 %)

U Amandy Knox by se dalo hodiny polemizovat o její vině či nevině. V roce 2007 byla totiž v jejich společném bytě v Itálii zabita její spolubydlící Meredith Kercher, která stejně jako ona v zemi studovala. Za vše mluvící důkazy, změny výpovědí i prapodivné chování udělalo z Amandy velmi jednoduše a pohodlně hlavní podezřelou, přestože případ působil stále komplikovaněji. I dnes po 9 letech se jedná o jeden z nejtajemnějších případů, ať už jste na Amandině straně nebo ne.

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron (82 %)

V tomto dokumentu se seznámíte s náctiletým drogovým dealerem, který si v pubertě vybudoval drogové impérium ze svého dětského pokoje. Příběh je popisován z jeho pohledu a zároveň vysvětluje, jak se z něj mohl stát fenomén, podle kterého vznikl seriál Jak prodávat drogy přes internet (rychle).

 

Zdroje: