5 nejlepších filmů o jídle, u kterých se vám budou sbíhat sliny

5 nejlepších filmů o jídle, u kterých se vám budou sbíhat sliny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Máte chuť na pořádnou hostinu, mísu plnou těstovin nebo třeba čokoládu? Zapomeňte na dietu a na chvilku se ponořte do světa skvělého jídla, pití a dezertů! Nezapomeňte si ale připravit nějaké dobré občerstvení, protože bez toho by to ani nešlo.

Láska na kari

Když se do francouzského městečka přistěhuje indická rodina a otevře si bistro hned naproti vyhlášené restauraci místní kuchařské hvězdy, vypadá to, že se pomalu schyluje k souboji dvou zcela odlišných kultur. Když ale Madame Mallory zjistí, jaké má mladý indický kuchař odnaproti nadání, vezme ho k sobě do učení. Co se stane, když se spojí dva tak odlišné světy jídla, koření a vůní? A co když se k tomu ještě připlete krásná francouzská kuchařka? Bude to zkrátka pořádné dobrodružství plné odvážných jídel a chutí, ale i lásky.

V hlavních rolích se předvede Helen Mirren, Manish Dayal a Charlotte Le Bon. Tak se připravte na originální spojení indické a francouzské kuchyně a pusťte se do toho!

Čokoláda

V tradičním francouzském městečku vládne dost konzervativní starosta a život se tam ani za sto let vůbec nezměnil. Vše je ale najednou jinak po příjezdu záhadné Vianny a její dcery. Vianna si tu otevře obchod s čokoládou a místní obyvatelé se nestačí divit, jaké skryté chutě v nich její čokoláda probouzí. Příběh dokazuje, jakým pokušením může být jedno sladké sousto a jak dokáže změnit i celé město. Hlavními hvězdami filmu jsou Juliette Binoche a Johnny Depp.

Při sledování tohoto sladkého drama čokoláda samozřejmě nesmí chybět. Věřte totiž, že u filmu na ni dostanete chuť už z prvního záběru na Viannin obchod.

Julie & Julia

Jak může dopadnout film plný jídla s Meryl Streep a Amy Adams? Jedině naprosto skvěle!

Když se třicetiletá sekretářka Julie z New Yorku jednoho dne rozhodne, že uvaří všech 524 receptů z velice obsáhlé klasické kuchařky od Julii Child, opravdová zábava teprve začíná. Julie si založí blog Julie/Julia project, kde sdílí své kulinářské dobrodružství. Při vaření dostanete okamžitě chuť na cokoliv z francouzské kuchyně a možná vám film i dodá odvahu nějaký ten nový recept vyzkoušet.

Ratatouille

Známému animovanému krysímu kuchaři Remymu by nemohl konkurovat ani kdejaký oceňovaný šéfkuchař. Děj se opět odehrává ve Francii, a to přímo v Paříži, kde společně s Remym nahlédneme do zákulisí luxusní pařížské restaurace. Známá Disneyovka potěší i poněkolikáté svými nádhernými záběry, chutným jídlem a neobvyklým přátelstvím mezi nešikovným Linguinim a malým talentovaným krysákem, který celý svůj život touží po tom, aby se stál vyhlášeným kuchařem.

Šéfkuchař na grilu

Jon Favreau, známý především pro roli Iron Manova asistenta Happyho, si v tomto kuchařském filmu zahraje Carla Caspera, kterému jedna hádka se šéfem změní celý život. Pracoval jako kuchař v luxusní restauraci, nicméně po neshodách se rozhodl své dobře placené místo opustit a začít se věnovat něčemu svému. Pořídí si tedy pojízdné bistro a objede s ním celou Ameriku.

Připravte se tedy na komedii plnou sendvičů a Carlových specialit.