Na Hromnice o den více (1993): Bill Murray nenáviděl film i režiséra

Na Hromnice o den více (1993): Bill Murray nenáviděl film i režiséra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komedie Na Hromnice o den více z roku 1993 rozesmívá diváky dodnes, herec Bill Murray se však při jejím natáčení moc nenasmál. Naopak, byl prý stejně nerudný, jako jeho postava sebestředného moderátora.

Režisér Harold Ramis chtěl původně do hlavní role obsadit Toma Hankse, jeho tvář mu ale připadala příliš dobrácká, a tak si vzpomněl na Murraye. "Aha, takže já nevypadám jako dobrák," řekl si Bill Murray, a k režisérovi ztratil sympatie hned na začátku. 

Hlavní neshody však vypukly kvůli jeho odlišným představám o celkovém vyznění filmu. Zatímco Ramis hodlal snímek koncipovat jako komedii k popukání, Murray na žerty neměl náladu. Právě procházel rozvodovým řízením a Na Hromnice o den více chtěl ladit do mravoučné, až filosofické polohy. 

Když ho potom během natáčení několikrát pokousal pes a musel na injekce proti tetanu a vzteklině, jeho trpělivost byla u konce. Zařekl se, že s režisérem do konce života nepromluví. 

Murray se nechal obměkčit teprve v roce 2011, když se dozvěděl, že Ramis trpí autoimunitním onemocněním a je upoután na invalidní vozík. Režiséra osobně navštívil a usmířil se s ním. Po jeho smrti v roce 2014 o něm už mluvil jen v dobrém.