Tento brutální trhák je na Netflixu jeden z největších aktuálních hitů – a to ani Netflix nevěřil v úspěch

Tento brutální trhák je na Netflixu jeden z největších aktuálních hitů – a to ani Netflix nevěřil v úspěch
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na streamovací platformě Netflix, která často natáčí vlastní produkce či financuje cizojazyčné výklenkové snímky, se filmy a seriály, kterých byste si jinak nikdy nevšimli, stávají mega hity. To se stalo také s velmi brutálním dramatem „Furioza“.

Populární i bez pomoci

Netflix zveřejňuje nové filmy a seriály z celého světa takřka každý týden – a vždy se dočkají překvapivých výsledků. Pokud se podíváte na aktuální čísla, polský akční thriller Furioza je druhým nejsledovanějším filmem na světě, hned za teenagerským dramatem Někde mezi.

Zvláštní věcí na tom je: Furioza se probojoval na vrchol bez jakékoliv podpory od Netflixu, a to je docela působivé. Furioza je v současné době v top 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu ve více než 80 zemích. Od Řecka přes Maroko, Saúdskou Arábii až po Srbsko. Při tom film nebyl nikde nadabován, celý svět se musí dívat na polský originál, což je jasná ukázka toho, že ani Netflix filmu moc nevěřil – napsat titulky je vždy levnější než nový dabing.

Gangsterský krimi

Drsné akční thrillerové drama se zaměřuje na Davida (Mateusz Banasiuk), který stojí před nelehkou volbou. Aby jeho bratr neskončil ve vězení, ho donutí jeho bývalá přítelkyně Dzika (Weronika Ksiazkiewiczová), nyní policistka, ponořit se do starého života, o kterém si myslel, že ho opustil. Musí se znovu stát chuligánem a stát se součástí svého starého gangu, aby mohl špehovat své bývalé kamarády. Tam se ale setkává s nedůvěrou. David se musí osvědčit v brutálních násilnostech a potyčkách s jinými chuligánskými skupinami.

Jak málo samotná streamovací služba původně filmu věřila, to ukazuje i nedostatečná synchronizace a zveřejnění upoutávek. Netflix sám nezveřejnil vůbec žádný trailer pro distribuci a propagaci, a to ani na Youtube. Takže se skutečně jedná o skrytý drahokam.

Zdroje článku: