Tonda je zpět! Chce, aby ho Lumír odprosil. Jejich usmiřování však někdo přeruší

Tonda je zpět! Chce, aby ho Lumír odprosil. Jejich usmiřování však někdo přeruší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tondovi samota nesvědčí, současně si ale libuje ve své sebelítosti. Doufá, že když za Lumírem přijde osobně, dostane z něj pořádnou omluvu a prosby o odpuštění. Lumír je ale myšlenkami u Kateřiny a nějaký Hložánek ho momentálně nezajímá. Tondu bude muset utěšit Vendulka.

Tonda je uražený, zároveň nechce být sám. Co vymyslí?

Tonda Hložánek se zkraje ledna nečekaně objeví v bistru. Jestli si ale myslíte, že ho během svátků navštívili tři duchové Vánoc a on se teď v rámci polepšení přichází usmířit s Lumírem, jste na omylu. Uražený bývalý starosta se vrací do Ulice s jediným záměrem – postěžovat si komukoli, kdo je zrovna po ruce a ochotný naslouchat.

V tomto případě na sebe roli chápavé vrby musí vzít Vendulka. Nezbývá jí nic jiného, než se zdvořilým úsměvem snášet, jak Hložánek naříká, že ho všichni opustili a zradili. Dovolí si mu ale i oponovat. Lumír mu přece psal a zval ho i na své narozeniny. To je sice pravda, mračí se Tonda, ale mnohem lepší by bylo, kdyby se pan Nykl odhodlal přijít osobně. Vůbec nejpříjemnější by bylo, aby se s prosíkem připlazil a škemral o odpuštění. Tonda tady ovšem není proto, aby se s někým udobřoval! Naopak! Chce Lumírovi osobně říct, že s ním pořád ještě nemluví. Dává to smysl?

Budou Tonda s Lumírem zase přátelé? Zdroj: TV Nova

Další kudla do zad? Lumír dá přednost ženě před kamarádem!

Lumír naneštěstí není doma, a tak si Hložánek bude muset počkat, ať už mu hodlá povědět cokoli. Vendulka, dobrá to duše, se pokusí Tondu uklidnit irskou kávou a chutnými koláčky. Usadí jej v kanceláři, kde najedený a napojený během chvilky usne. Lumíra se nakonec dočká, ale příliš dlouho si ho neužije. Pan Nykl je totiž ohromně natěšený na přílet Kateřiny. Neviděl se s ní čtrnáct dní! Kvůli Lexíkově nemoci za ní nemohli o svátcích letět do Itálie, jak si původně plánovali.

Lumíra pochopitelně překvapí, když Tondu spatří ve své kanceláři. Chce si s ním sednout, podat si ruce na znamení smíru a zahájit nový rok s čistým štítem. Než si však stihnou potřást, Kateřina jejich usmiřovací gesto přeruší telefonátem a informací, že už je doma! Lumír tak okamžitě všeho nechá, zapomene na celého Hložánka a upaluje s kyticí rovnou do hospody. Pranic ho nezajímá, že tímhle Tondu vlastně znovu zradil a odsunul na vedlejší kolej.

Stačí jeden telefonát a Tonda je opět ukřivděný! Zdroj: TV Nova

Vendulka utěšitelka – čím si získá Tondův obdiv?

Hložánek nehodlá své zklamání přejít mlčením. Rozhodne se Vendule předat seznam výčitek určený Lumírovi. Některé výčitky se na něm opakují, například ta, že se mu Nykl paktoval za zády s jeho vlastním synem!

Tonda je odhodlán do bistra už nikdy nevkročit, ale Vendy ho přesvědčí, aby obsáhlý seznam odevzdal přímo Lumírovi. Jedině tak budou mít jeho slova skutečnou váhu. Musí to mít přece nějakou úroveň! Tonda uzná, že na tom něco je a že Vendulka je velmi empatická, vnímavá dáma. Zvláštní, že někdo tak hrubý, jako je Lumír, má tak skvělou dceru! Slíbí jí, že zase někdy přijde – kdyby nic jiného, tak minimálně kvůli ní. Vida, o tolik chvály Vendula snad ani nestála…

Zdroj článku:
  • Autorský text