Ponořte se do krásné krajiny a vychutnejte si příběhy, které se v ní odehrávají

Ponořte se do krásné krajiny a vychutnejte si příběhy, které se v ní odehrávají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirus nás nutí omezovat cestovatelské aktivity, ale existuje celá řada filmů, které nás prostřednictvím svých hrdinů zavedou do lůna překrásné přírody, kterou si tak můžete plnými doušky vychutnat z pohodlí domova. Krásné přírodní scenérie jsou dokreslené poutavou filmovou hudbou.

Pár tipů, jak si pozvat přírodu do obýváku: 

       

• SILS MARIA (2014)

V hlavních rolích: Juliette Binoche, Kristin Steward, Chloe Grace Moretz

Točilo se v lokacích ve Švýcarsku: Kanton Graubünden, Silm Maria, St. Moritz. Některé záběry přírody jsou z oblasti Trentino v Itálii.

Hudba: G.F. Handel, J. Pachelbel, L.Cottle

O filmu: Když bylo francouzské herečce Marii 20 let, dostala příležitost zahrát si v dramatickém filmu podle předlohy slavné knihy mladou lesbičku Sigfrid, která využívá čtyřicetiletou partnerku Helenu takovým způsobem, až ji dožene k sebevraždě.

Roky utekly, z mladé herečky se stala zralá žena, která prožívá špatné období po krachu manželství. Právě v ten okamžik přichází nabídka zahrát si v remaku roli Heleny. Marie odjíždí do hor se svojí asistentkou, aby se připravila na náročnou roli, která ji donutila bilancovat svůj život.

Kromě skvělé Julie Binoche překvapí hereckým výkonem Kirsten Stewards v roli asistentky. Za roli získala jako první americká herečka filmovou cenu Cesar za vedlejší roli.

POSLEDNÍ MOHYKÁN (1992)

V hlavních rolích: Daniel Day-Lewis, Madaleine Stowe, Jorgi May, Erik Schweig

Příroda: Severní Karolína – Chimney Rock, pohoří Blue Ridge, Burke County, vodopády DuPont State Forest, indiánská vesnice Chimney Rock Park, řeka Nolichucky

Hudba: Randy Edelman, Trevor Jones

Dějová linka: Film se inspiroval knižním hrdinou z dobrodružných knih spisovatele Jamese Fenimora Coopera. Poslední členové téměř vymřelého domorodého kmene Mohykánů žijí v míru po boku britských kolonistů. Za britským plukovníkem přijedou na návštěvu dvě dcery právě v nešťastném okamžiku, kdy dochází k válečnému střetu s indiány. Krásné bílé dívky jsou uneseny do indiánské vesnice a Mohykáni se vydávají pohraniční divočinou dívky zachránit.

• ÚTĚK DO DIVOČINY (2007)

V hlavní roli: Emile Hirsch

Příroda: Oregon, Aljaška, Arizona a Kalifornie

Hudba: Eddie Vedder, Michael Brook

Děj filmu: Příběh je založený na skutečném příběhu Christophera Mc Candlesse, který po dokončení studia prodal svůj majetek, bankovní účet převedl na charitu a stopem odjel na Aljašku, aby žil v souladu s přírodou. Na své cestě zažil nejen dobrodružství, ale i proměnu vlastní osobnosti.

Herec a režisér Sean Penn si za tento snímek vysloužil uznání od filmových diváků i odborné kritiky.