Lumír plánuje rodinné Vánoce, od koho dostane košem?

Lumír plánuje rodinné Vánoce, od koho dostane košem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír touží po krásných rodinných Vánocích, ostatně asi jako každý. Když ale pozve Kateřinu na Štědrý den k sobě domů, čeká ho zklamání. Jakou informací ho jeho milá pořádně zaskočí? A jakou korunu tomu nasadí mámuška, která se chystá odjet za štramákem z lázní?

Po Štědrém dnu si Vilma sbalí kufry. Odjede ke známým

Asi každý by rád prožil klidné a pohodové Vánoce v obklopení rodiny a milovaných lidí. Nejinak to má Lumír, kterého ale ohledně svátků čeká pár překvapení – a ne vždy příjemných! Když mámě oznámí, že by rád pozval na Štědrý den také Kateřinu, očekává kdeco: vztek, odpor, výčitky… Ani ve snu ale nepředpokládá, že s ním máma takhle vyběhne a oznámí mu, že je jí to vcelku jedno, protože na Vánoce odjede pryč.

Spolu s Růženou ji totiž pozval na návštěvu jistý pán, s nímž se seznámily v lázních. Lumír nestačí zírat! Má to být ze strany Vilmy nějaký trest za to, že se vrátil ke Kateřině? Než aby byla s nimi, bude radši trávit svátky u cizích? Údajně tomu tak není, tyhle plány měla mámuška domluvené prý už dávno. Odjede navíc až po Štědrém dnu, takže ten nejdůležitější sváteční večer s rodinou si ujít nenechá.

Kateřina stráví Vánoce v Itálii – bez Lumíra

Tímhle ale přísun šokujících zpráv nekončí. Lumír zjistí, že naprosto zazdil Kateřininy narozeniny. Aby to napravil, nechá si poradit od Ingrid a připraví domácí večeři – své proslulé steaky! Pozve Kateřinu a ve slavnostní atmosféře jí navrhne, aby s ním a s jeho rodinou strávila Vánoce. A právě tehdy přijde druhá rána! Kateřina totiž Lumírovi oznámí, že na svátky odlétá za dcerou do Itálie, ke všemu hned následujícího dne.

Chtěla mu to povědět mnohem dřív, ale když ji pozval na příjemnou večeři, neměla to srdce kazit krásnou atmosféru. Aby to zachránila, nabídne Lumírovi možnost přiletět i s Lexíkem za ní, jenže to zase nemůže přijmout on. Není už jenom otcem, ale také dědečkem a přál by si vidět, jak radostně Vánoce prožívá jeho vnučka Eliška – a pochopitelně také zbytek Nyklova klanu.

Kateřina chce trávit svátky u dcery. Zdroj: TV Nova

Silvestr si Lumír a Kateřina užijí spolu – i s Lexíkem

Nedá se nic dělat, o Vánocích spolu Kateřina a Lumír zkrátka nebudou, ale mohou si alespoň každý den volat! Těsně před odjezdem na letiště se s Kateřinou přijde rozloučit i Lexík a přinese jí vánoční dáreček. Vilma jejich loučení zvědavě pozoruje z okna. Asi je sama tak trochu dojatá, i když by to nepřiznala. Dostala totiž od Kateřiny luxusní parfém, velmi drahý a krásně vonící. Nezbylo jí než uznat, že tohle se paní hospodské povedlo.

Vezme Vilma konečně Kateřinu na milost? Zdroj: TV Nova

Předtím, než se Preclík s Krabicí rozloučí, padne ze strany Kateřiny ještě jeden návrh. Co kdyby Lumír s Lexíkem přiletěli do Itálie oslavit silvestra? No, s tím už by se dalo něco dělat. Lexík je rozhodně pro. V Itálii ještě nikdy nebyl a už teď se nemůže dočkat. I Lumír se upřímně těší, až s Kateřinou oslaví konec starého roku a příchod nového, ve kterém snad jejich vztah nebude muset odolávat tolika překážkám.

Zdroj článku:
  • Autorský text