Herci pod maskou aneb kdo si zahrál ve slavném filmu a vy ho přesto nejspíš neznáte

Herci pod maskou aneb kdo si zahrál ve slavném filmu a vy ho přesto nejspíš neznáte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K upoutání pozornosti některým hercům pomohl nejen herecký um, ale také šikovné ruce maskérů. Koho zaručeně znáte z filmového plátna, ale v civilu byste ho nejspíš nepoznali?

Bolaji Badejo alias Vetřelec

Nigerijského herce pod maskou příšery z vesmíru rozhodně nebylo možné identifikovat. I když kultovní snímek si pamatuje snad každý fanoušek filmu, jméno tohoto 218 cm vysokého herce něco řekne jen skutečným znalcům.

Režisér Ridley Scott a asistent produkce Ivor Powel na něj vsadili i přesto, že zvažovali i jiné kandidáty. Bolaji navíc neměl žádné herecké zkušenosti.

Tvůrci si ho vybrali, protože předobrazem pro filmového vetřelce byla kudlanka nábožná. Chtěli tak někoho, kdo svými dlouhými končetinami napodobí právě hmyz.

ČTĚTE TAKÉ

Vetřelci: Kdo se během natáčení přiotrávil a proč režisér James Cameron zažíval krušné chvíle

Důstojnice Ripleyová během první mise do vesmíru zažila tvrdý boj s vesmírným vetřelcem. Nyní se po 57 letech probouzí z hyperspánku - a čekají ji další těžké chvíle ... více zde

 

Doug Jones alias Faun

Americký herec nejprve působil jako hadí muž, pak ale nalezl uplatnění u filmu. První výraznější rolí byla ta ve snímku Batman se vrací pod taktovkou Tima Burtona.

V mysteriózním snímku Faunův labyrint z roku 2006 ztvárnil právě Fauna, mýtickou figuru, která se stane průvodcem malé Ofélie. Guillermo del Toro ve svém snímku předvedl neotřelé spojení reálného příběhu války ve Španělsku a kouzelný svět malé holčičky, který zase tak úplně kouzelný není.

Doug Jones se kvůli filmu učil zpaměti španělské pasáže, protože jako jediný tímto jazykem nemluvil. Kostým Fauna byl značně nepohodlný, herec mohl vidět pouze skrze nosní dírky. Jako monstrum nicméně evidentně osvědčil, protože pod vedením Guillerma del Tora natočil i oscarový snímek Tvář vody.

Čtěte také: Vesnice: Když si Sigourney Weaver přečetla scénář, dva týdny trpěla nočními můrami

Warwick Davis alias Mistr Yoda

Pouze 107 centimetrů vysoký herec se poprvé před kamerou objevil rovnou v kultovním sci-fi Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho. Původně se měl před kamerou předvést jen jako komparzista, George Lucas se jej rozhodl nakonec přeobsadit do role Wicketa.

Zahrál si také ve snímku Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba. V něm se objevil hned několikrát. Ztvárnil Walda, Weazela i samotného Mistra Yodu.

Slavnou filmovou ságou však jeho úspěch na stříbrném plátně neskončil. Podařilo se mu nastartovat slušnou kariéru, vidět jste ho mohli i ve filmech o Harry Potterovi nebo ve snímku Letopisy Narnie: Princ Kaspian.