HBO čelilo žalobě za 100 milionů dolarů kvůli filmu o Michaelu Jacksonovi, který ho obviňuje ze zneužívání dětí

HBO čelilo žalobě za 100 milionů dolarů kvůli filmu o Michaelu Jacksonovi, který ho obviňuje ze zneužívání dětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dokument Leaving Neverland, který vyšel minulý rok, ukazuje oblíbeného krále popu z úplně jiné stránky a obviňuje ho ze zneužívání dětí. Správci pozůstalosti po popové hvězdě proto podali žalobu na společnost HBO.

Loňský dvoudílný dokumentární film Leaving Neverland svým obsahem fanoušky přímo šokoval. Jackson měl podle něj sexuálně zneužívat Wadeho Robsona a Jimmyho Safechucka, když byli dětmi. Ti ve filmy již jako dospělí vypráví svůj příběh, kterému Jacksonovi fanoušci stále nemůžou uvěřit. 

To se nelíbilo ani správcům Michaelovy pozůstalosti. Podle nich totiž společnost HBO porušuje smlouvu z počátku 90. let, v níž se televizní společnost zavázala, že nikdy nebude zpěváka kompromitovat. Bránili se také tím, že si měla společnost informace důkladněji ověřit z věrohodných zdrojů.

Stále tedy není úplně jisté, zda jsou příběhy obětí pravdivé a jestli je tato odvrácená stránka všemi zbožňovaného zpěváka vůbec reálná.

Způsobená škoda se odhadovala na 100 milionů dolarů (v přepočtu 2,2 miliardy korun).

Žádost o zamítnutí žaloby od HBO byla soudcem odmítnuta.

Boj mezi známou společností HBO a bohatou skupinou Michaelových správců pozůstalosti je velmi nerozhodný. Soudce prohlásil, že je to kvůli tomu, že obě strany mají velkou moc a soudní řízení označil za souboj dvou titánů.

Správci Michaelovi pozůstalosti HBO obvinili také z toho, že se od začátku žaloby snaží vyhýbat názorům veřejnosti, která by se podle nich měla dozvědět obě strany příběhu.

Prozatím je soudce na straně Michaelových správců a případ se dále řeší.