Minuta věčnosti: Film, který vznikl v době, kdy ostatní filmaři odkládali natáčení kvůli pandemii

Minuta věčnosti: Film, který vznikl v době, kdy ostatní filmaři odkládali natáčení kvůli pandemii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud milujete krásné přírodní scenérie a drsnou krásu divoké přírody, je tento český film, který vznikl za mimořádných podmínek v období pandemie na Islandu, právě pro vás.

Režisér a scenárista Rudolf Havlík sestavil malý filmový štáb a vydal se natáčet do extrémních podmínek, které divoký Island nabízí. Zda se to vyplatilo, můžete posoudit 30. září 2021, kdy má film premiéru.

Rudolf Havlík je spisovatel, scenárista, cestovatel a režisér, který natočil úspěšné filmy Pohádky pro Emu nebo Po čem muži touží. Nedávno představil jeden ze svých posledních filmů, komedii Bábovky.

Jiri Langmajer, zleva Rudolf Havlik
Jiri Langmajer, zleva Rudolf Havlik, Zdroj: Pavel Gwužď / nextfoto

S filmem Minuta věčnosti si Havlík splnil svůj sen natočit dobrodružný a napínavý film a jeho cestovatelské nadšení mělo určitě velký podíl na volbě tak atraktivního místa, jakým Island bezesporu je.

Globální epidemii tak využil k tomu, že obsadil do hlavní role Jiřího Langmajera, který je velice zaneprázdněným hercem s pracovním programem naplánovaným na roky dopředu. Také na Islandu bylo liduprázdno a podmínky pro natáčení skvělé. Natáčet se začalo na podzim loňského roku. Jiřího Langmajera na dobrodružné cestě nádhernou krajinou plnou gejzírů, ledovců, vodopádů, lávových polí a sopek, doprovázela mladá česká herečka Martina Babišová. Zahrála si dceru úspěšného lékaře a během výletu se svým otcem se pokusila navázat s ním dávno zpřetrhaný vztah, který se pokazil v okamžiku, kdy opustil její matku.

Děj je ale trochu složitější a rozhodně nejde jen o dva herce putující krajinou. I nečekaná pointa na konci filmu rozhodně stojí za návštěvu kina.

Sám režisér Havlík prohlásil o filmu:

Minuta věčnosti je staromilský thriller, který dávkuje napětí až do poslední minuty a ve chvíli, kdy přijde první zlom, se v průběhu vše rázem změní a pravidla hry jsou náhle rozdána jinak a vše spěje k nevyhnutelnému dramatickému konci.

Jiří Langmajer patří k našim nejoblíbenějším hercům a sám řekl, že je na film pyšný. Dobře se mu spolupracovalo s mladou herečkou Martinou Babišovou, která je podle něj „holka s velkým srdcem“, která ještě není zkažená nekonečnými seriály.

Martina Babišová (1990) představuje postavu Lucie. Mladá herečka má za sebou studium herectví v Dublinu a v Irsku hrála v několika celovečerních filmech. Za roli ve studentském filmu o domácím násilí získala cenu za nejlepší herecký výkon na festivalu v Torontu a New Yorku.

K filmu je vytvořeno několik alternativních plakátů, které spojuje nápis:

Kam až zajdete, abyste někomu zachránili život.

Více se dozvíte v kině, kde na vás čeká v jedné z hlavních rolí islandská čarokrásná krajina.

Zdroj:

  • Tiskový materiál k filmu vydaný distributorem CinemArt