V našem kvízu zjistíte, zda jste odborníky na nejoblíbenější zahraniční filmy

V našem kvízu zjistíte, zda jste odborníky na nejoblíbenější zahraniční filmy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoliv je Česká republika hrdým producentem globálně úspěšných filmů, těší se u nás oblibě i tvorba zahraniční. Víte, které z těchto snímků jsou mezi českými diváky nejoblíbenější? A co o nich víte?

V tomto článku se zaměříme zejména na filmy, které se na webu csfd.cz umístily v žebříčku oblíbenosti na těch nejvyšších pozicích. Znalosti o těchto snímcích si následně můžete vyzkoušet ve vědomostním kvízu, který tyto filmy mapuje.

Všemi generacemi milovaný Forrest Gump

Forrest Gump je ukázkovým příběhem člověka, který své nedokonalosti v oblasti intelektu kompenzuje velikostí svého srdce. Hodnoty jako srdečnost, nesobeckost a soucit ze snímku dýchají každou vteřinou. Není tedy divu že film v roce 1994 získal celkem šest Oscarů. Tom Hanks v hlavní roli posouvá hranice herectví do téměř nebeských výšin. Celý příběh se přitom odehrává na pozadí významných historických událostí USA. Forrest Gump je zkrátka jeden z filmů, které by měl ve svém životě vidět alespoň jednou každý.

Vykoupení z věznice Shawshank vypráví strhující příběh

V roce 1994 vyšel také další velmi úspěšný film, tentokrát z vězeňského prostředí. Vykoupení z věznice Shawshank sleduje osudy bankéře Andyho Dufresnea, který se snaží vypořádat se s životem za mřížemi. Film Franka Darabonta podtrhující důležitost přátelství, naděje a lidskosti byl kasovním propadákem, ale postupem času se stal skutečnou filmovou klasikou.

Nejoblíbenější Tarantino aneb Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Snímek Pulp Fiction, vytvořený pod taktovkou režiséra Quentina Tarantina, se stal filmem, který definoval nejednu generaci diváků. Překvapivě i tento snímek vznikl v magickém roce 1994. Černá kriminální komedie vypráví několik vzájemně se prolínajících příběhů ze špinavého podsvětí Los Angeles a postupně se stala jedním z nejvlivnějších filmů celého desetiletí, mnohdy pak i dál.

Nolanova série o Temném rytíři

Trilogie snímků Batman začíná (2005), Temný rytíř (2008) a Temný rytíř povstal (2012) dnes patří k nejoblíbenějším filmům věnujícím se příběhu netopýřího muže. Kromě hvězdného hereckého obsazení film perfektně vystihuje temnou atmosféru města Gotham, včetně všech padouchů, kteří v něm spřádají své plány. Tomu všemu pak kraluje Christian Bale, který ztvárnil právě roli Batmana. Zdaleka největší oblibě se pak těší druhý díl série, kde se v roli Jokera představil Heath Ledger. Ten se však bohužel premiéry Temného rytíře nedožil.

Na seznam nejpopulárnějších filmů můžeme zařadit i další legendární snímky, jejichž výčet by vyšel na spoustu dalších stran. Povědomí jak o nich, ale i o výše uvedených filmových počinech si můžete procvičit v našem kvízu.

Jak dobře znáte miláčky filmových nadšenců?