KVÍZ: Titanic, nejoblíbenější film v historii, vznikl na náměty jedné z největších tragédií

KVÍZ: Titanic, nejoblíbenější film v historii, vznikl na náměty jedné z největších tragédií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V posledních dnech celý svět sledoval hledání ztracené ponorky, která zmizela v Atlantském oceánu. Přes veškerou snahu se však záchranářům nakonec bohužel nepodařilo zachránit nikoho z pětičlenné posádky.

Tak trochu děsivé je však i to, že se ponorka nalezla poblíže vraku Titanicu. Skoro jako kdyby tyto vody tragédie až přitahovaly. Při té příležitosti se vyloženě nabízí zavzpomínat i na plavbu nejslavnějšího ze zaoceánských parníků.

Titanic neboli jedna z největších tragédií, kterou novodobé dějiny pamatují. Náraz obrovské luxusní lodi v dubnu 1912 do mohutného ledovce stál životy vícera jak jednoho a půl tisíce lidí. Na náměty této události byl poté v roce 1997 natočen neméně slavný film pod režisérskou taktovkou Jamese Camerona, který dodnes patří k tomu nejlepšímu, co kinematografie vůbec nabídla, a to z hlediska jak precizní filmařiny a příběhu, tak i z hlediska hereckých výkonů. Ne náhodou se tento snímek také drží na předních příčkách nejoblíbenějších filmů v historii, ale veleúspěšný je i co se týče výdělků. Až do dnešní doby se drží na sedmém místě největších kasovních trháků, přičemž před ním jsou pouze zástupci velkých filmových sérií od Marvelu, Star Wars a Avatara, tedy dalšího extrémně úspěšného díla Jamese Camerona.

Ostatně, říká se, že na sledování Titanicu je vždycky vhodná doba, přičemž nezáleží na tom, jestli je ráno, nebo večer, slunečno, nebo deštivý den. Ideální směs romantiky, ale i dramatu a trochy humoru celé řadě lidí vždy dodá to, co aktuálně potřebují. Patříte i vy mezi fanoušky Titanicu? Dokažte to! Připravili jsme si pro vás menší kvíz, kde si to můžete vyzkoušet.

Zdroje článku: