Nový film Vyšinutý: Mrazivý thriller, po jehož shlédnutí už si nikdy v autě nezatroubíte

Nový film Vyšinutý: Mrazivý thriller, po jehož shlédnutí už si nikdy v autě nezatroubíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zapomeňte na charismatického gladiátora, jehož jedinou touhou bylo pomstít smrt své milované ženy a potom zemřít s nadějí, že svou ženu a syna potká. Nebudete věřit vlastním očím, jakou roli si zde veskrze kladný hrdina Russell Crowe zahrál.

Ve snímku „Vyšinutý“ je Russell Crowe hodně narušený chlapík středních let, který nemá v podstatě co ztratit, a tak se rozhodne celou hořkost a zklamání ze života soustředit na mladou a netrpělivou řidičku.

Mladá Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce, veze dítě. Na semaforu ji ještě zbytečně zdržuje cizí muž v autě. A tak udělá osudovou chybu a zatroubí.

Russell Crowe ve filmu prožívá něco, co zažilo mnoho lidí: „silniční vztek“ a tak je pro něj zatroubení jako aktivovaná rozbuška. Rachel bezděky spustila nebezpečnou hru na kočku a na myš. A auto v hustém městském provozu nedává zrovna moc šancí „myšce“ utéct. A „kočka“ je stále více naštvaná.

Nikdy nemůžete vědět, na koho za volantem narazíte a film je tak především obrazem zhoršující se situace ve společnosti, kde je stále více netolerance a násilí.

Celý film diváka čeká našlapaná jízda plná překvapení, která zaručeně většině diváků zrychlí tep jako při jízdě na horské dráze.

Režisér Derrick Borte skvěle pracuje s udržením napětí, a tak mu i odpustíte, že v některých okamžicích se postavy chovají hloupě. Milovníci filmových bouraček si přijdou na své a ani násilím se ve filmu nešetřilo.

Mladá neokoukaná herečka Caren Pistorius, která obsadila hlavní ženskou roli, působí velice přirozeně a jejímu strachu se dá věřit. Russell se na svoji trochu nezvyklou roli poměrně slušně zakulatil, takže celkově dělá dojem, že mu v jeho záchvatu šílenství každým okamžikem musí selhat srdce. Nutno dodat, že se své role sadistického psychopata zhostil dobře a za výkon si zaslouží poklonu. Možná si tuto zajímavou roli, tolik odlišnou od běžných charakterů jeho postav, dokonce s chutí užil.

Z jeho hereckého výkonu vás bude mrazit a s přihlédnutím k úvodu filmu, kde se seznámíte s úderným prologem ohledně kriminality v Americe a ve světě, budete pravděpodobně ještě dlouho po odchodu z kina přemýšlet, zda je to opravdu reálný obraz vyspělé společnosti a kam až lidé mohou ve své agresi a zlobě zajít.