Toulky pohádkou s extra těžkým kvízem: Zavzpomínejte na známé kreslené pohádkové postavy

Toulky pohádkou s extra těžkým kvízem: Zavzpomínejte na známé kreslené pohádkové postavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý z nás má určitě svého oblíbeného hrdinu, princeznu, prince, vílu, skřítka či lesního mužíka z pohádky, kterou nám vyprávěli nebo četli rodiče, četli jsme si ji rádi sami nebo jsme si ji pustili v televizi, třeba v pořadu Večerníček, který jsme pravidelně sledovali před usnutím.

Kdo četl Rumcajse, Manku a Cipíska a zná zvyky a práci loupežnické rodiny, vybaví se mu nejenom krásný, vzrostlý les, ale i starosta Humpál, který vymýšlí pořád nějaké nekalosti a lotroviny, aby Rumcajsovi uškodil. Naštěstí loupežník má pro strach uděláno a bystrý rozum pod kloboukem – kde nestačí on, tam si s Humpálem poradí buď krásná a vtipná Manka, nebo čiperný loupežníček Cipísek.

Zůstaneme-li ještě chvíli v lese, potkáme vílu Amálku, která tančí na paloučku s květinovým věnečkem na hlavě, nebo spravedlivého Krakonoše, pána našich nejvyšších hor, a jeho hlídací pomocnici, která nedopustí, aby se zvířátkům děly nepravosti. Na cestě narazíme na formana Šejtročka s valáškem Žemličkou, který ještě dávno předtím nebyl koníkem, ale sumcem z nedalekého rybníka. Mnoho z nás má oblíbeného Krtečka a jeho kamarády zvířátka. Někdy nás překvapí, co všechno tato sehraná parta dokáže, když spojí své síly dohromady.

Snad každý si vybaví Maxipsa Fíka a jeho úžasné psí kusy. Dokázal si poradit v každé situaci, i my bychom si z něho mohli brát příklad. Byl to totiž nejen mluvící pes, ale dokonce i chytrý pes, který uměl i počítat. Vzpomeňme si na Jonáše, jenž nechtěl spát a v noci cestoval na létací peřině do porodnice, aby se podíval na sestřičku a do hračkářství. A taky nesmíme zapomenout na medvídka Pú a jeho dobré přátele. Na tygra či králíčka.

Pohádkových postaviček je hodně a málokdo by uměl všechny vyjmenovat. Snad jedině nějaký znalec pohádek. V kvízu jsou představeny jen někteří pohádkový hrdinové a sami se můžete přesvědčit, jestli jste právě vy znalcem pohádek. Rozhodně věříme, že při kvízu se vám některé připomenou a jiné utkví v paměti. Teď jste se snad naladili na správnou, pohádkovou notu. Pojďme si společně zkusit malý kvíz o pohádkových postavách našeho dětství.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text