Otestujte si, jak dobře znáte Létajícího Čestmíra

Otestujte si, jak dobře znáte Létajícího Čestmíra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Létající Čestmír je šestidílný televizní seriál pro děti, který v roce 1983 natočil režisér Václav Vorlíček v koprodukci Československa a Západního Německa. O jeho kvalitě vypovídá hlavně jeho popularita – kromě Československa a Německa byl vysílán i ve Vietnamu, Mongolsku, Polsku, Maďarsku a Bulharsku.

Hlavním hrdinou seriálu, jak nám napovídá jeho název, je žáček Čestmír Trnka, který se po zásahu země prapodivným a zázračným meteoritem dostane na planetu květin. Z planety si zpátky domů přinese semínka kouzelných květin. Když je zasadí, tak zjisti, že mu dávají kouzelné schopnosti – díky jedné může létat, druhá ho na chvíli mění na dospělého. Taková semínka ale nesmí přijít do špatných rukou. Proto Čestmír s pomocí svých kamarádů Davida, Barbory a učitele Filipa brání zneužití květin zlomyslným holičem Blechou a jeho synem Oskarem, kteří s nimi chtějí ovládnout město a celý svět.

Seriál je plný legrace, napětí, dobrodružství a fantazie. Zaujme nejen děti, ale i dospělé diváky svou originální zápletkou, sympatickými postavami, vtipnými dialogy a písničkami. Víte, že existuje ve dvou verzích? Ano, je to tak! Česká verze má 6 dílů po cca 45 minutách, německá 12 dílů po cca 30 minutách. Spousta scén, jako například ty s nápisy, musela být navíc natočená dvakrát, aby obě publika dokázala texty přečíst. I když je německá verze delší, některé záběry uvidíte jen v české verzi. Takže i pokud umíte německy a chcete delší seriál, vyplatí se podívat i na ten český.

Myslíte, že už o seriálu víte všechno? Vyplňte si náš kvíz. Třeba zjistíte něco nového! Člověk se učí každý den.

 

Zdroje článku: