Zemřel představitel Black Panthera a Jamese Browna. Herec Chadwick Boseman prohrál čtyřletý boj s rakovinou

Zemřel představitel Black Panthera a Jamese Browna. Herec Chadwick Boseman prohrál čtyřletý boj s rakovinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve věku 43 let zemřel v Los Angeles filmový a televizní herec Chadwick Boseman, známý rolí černošského superhrdiny Black Panthera ze studia Marvel. Fanoušky informovala jeho agentka Nicki Fioravante prostřednictvím sociální sítě. Příčinou smrti byla rakovina tlustého střeva.

Talentovaný herec zemřel ve svém domě v Los Angeles obklopen rodinou. Rakovina tlustého střeva byla Bosemanovi diagnostikována před čtyřmi lety. Dle vyjádření rodiny se Chadwick projevil jako skutečný bojovník. Herectví se nevzdal ani v průběhu náročné léčby. Hercova manželka vyjádřila díky za podporu fanoušků a požádala o respekt a pochopení v této těžké době.

Chadwick Boseman se narodil 29. 11. 1977 v Andersonu. V roce 2000 úspěšně absolvoval na Howardově univerzitě, poté navštěvoval dramatickou akademii. Kromě herectví se věnoval také scenáristice. Psal scénáře pro divadelní produkce.

Televizní diváci jej mohli vidět v kriminálních seriálech Odložené případy, Anatomie lži, Castle na zabití či Kriminálka New York. Bosemanovou první významnější rolí v celovečerním filmu byla postava Jackieho Robinsona, amerického baseballisty a prvního černocha, který hrál nejvyšší americkou baseballovou soutěž Major League Baseball. Ve filmu 42 měl možnost zahrát si vedle Harrisona Forda.

Další významná role přišla v životopisném filmu Get On Up - Příběh Jamese Browna, kde ztvárnil hlavního hrdinu, fenomenálního zpěváka Jamese Browna. Divákům se však Chadwick Boseman zapsal do paměti především ztvárněním marvelovského superhrdiny Black Panthera. V roce 2014 mu studio Marvel nabídlo smlouvu na pět filmů, ve kterých černošský superhrdina vystupuje. Poprvé se v této roli objevil ve filmu Captain America: Občanská válka v roce 2016 a o dva roky později byl do kin uveden celovečerák Black Panther. Dále tuto postavu ztvárnil ve filmech Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame.