Padouši jsou sexy aneb tito herci stále hrají záporné postavy, ale vždy si z nich sedneme na zadek

Padouši jsou sexy aneb tito herci stále hrají záporné postavy, ale vždy si z nich sedneme na zadek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci milují pořádné filmové darebáky. Existuje řada herců, kterým nevadí takřka pořád hrát padoucha. A určitě si dokážete všichni ihned představit typického herce pro roli bad guye. Mads Mikkelsen, třeba. Nebo Javier Bardem. Nebo byste si dokázali představit Toma Hankse jako protihráče Bonda?

Javier Bardem

Španělský herec Javier Bardem se velmi často objevuje jako hlavní padouch filmu. Poslední roky jsme ho mohli třeba vidět jako „Silvu“, hlavního (a velmi nebezpečného) protivníka Bonda ve filmu „Skyfall“ anebo jako piráta Salazara v pátem díle „Pirátů z Karibiku“.

Zdroj: Autor: Andrea Raffin / Shutterstock

Nejslavnější antagonistickou roli si ale zahrál ve snímku „Tahle země není pro starý“, za kterou dostal Oscara.

Vincent D´Onofrio

Člověk by si řekl, že herec, jenž hrál velmi výraznou roli jako geniální policajt v seriálu „Zákon a pořádek: Zločinné úmysly“, bude taktéž známý za své antagonistické postavy. Protože přesně takovou kariéru má Vincent D’Onofrio. Ať už je naprosto nechutným mimozemšťanem v „Men in Black“ nebo megalomanským protivníkem v Jurském světě z roku 2015, D´Onofrio dokáže být neuvěřitelně dobrým padouchem.

Zdroj: Autor: carrie-nelson / Shutterstock

Christoph Waltz

Co by byl tento seznam bez Christopha Waltze, který se ve skutečném životě zdá být galantním a neuvěřitelně milým mužem. Ve filmovém světě je ale nejspíše nejhorší z nejhorších. Rakousko-německý herec může upřímně poděkovat Quentinovi Tarantinovi za tuto reputaci, kdo by mohl zapomenout na jeho ztvárnění geniálního darebáka Hanse Landy. Stejně tak byl nezapomenutelný, když si zahrával s Bondem jako všemocný Blofeld. Držitel hned dvou Oscarů ukázal, že dokáže hrát i kruťase na zvířata, jako ve filmu „Voda pro slony“. Waltz je prostě rozený protihráč a pokud budeme upřímní: vždy nás v těchto rolích dostane.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Christopher Lee

Jen jeden muž dokázal zahrát darebáka ve filmu Jamese Bonda, ve filmech Pána prstenů, v Hvězdných válkách, a dokonce v Transylvánii. Je jím Sir Christopher Lee. Od 40. let 20. století Lee hrál ve více než 275 filmech! Přestože často hrál i dobrou postavu, patří k Leeovi přezdívka „expert na zlo“. Především kombinace jeho hlubokého hlasu a impozantní velikosti (193 cm) byla důvodem pro časté obsazení do antagonistických rolí. Konec konců to byl právě on, kdo nám poprvé ukázal Draculu takového, jak si ho dnes představujeme.

Zdroj: Autor: Denis Makarenko / Shutterstock

Zdroje: