Filmové adaptace romantických dramat spisovatele Johna Greena chytnou za srdce i muže

Filmové adaptace romantických dramat spisovatele Johna Greena chytnou za srdce i muže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký spisovatel John Green oslavil 24. 8. své 43. narozeniny. Za sebou má už mimořádně úspěšnou kariéru. Některé jeho knihy se dočkaly i filmového zpracování. Které to jsou?

Papírová města

Romantický příběh zachycuje mladého Quentina, který si tiše sní o krásné dívce ze sousedství. Tahle slečna má ale notně dobrodružnou povahu. Nejdřív tak Quentina zatáhne do pomsty své bývalé lásce. Následně sama zmizí a mladík se ji vydává hledat.

Víc než ztracenou Margo tak nachází v poutavém příběhu o dospívání Quentin sám sebe a my sledujeme přerod v odvážného a vytrvalého hocha, který je odhodlaný svou lásku najít. V příběhu tak nechybí láska, ale i poznání. Díky tomu Papírová města nejsou klasickou teenagerskou komedií.

Hvězdy nám nepřály

Americký romantický snímek vznikl v roce 2014. Vypráví příběh dvou teenagerů - Hazel a Guse. Mohli by být obyčejným párem, který spojuje láska a smysl pro humor. Kdyby se ovšem potkali jinde než na setkání podpůrné skupiny pro mladé lidi trpící rakovinou.

Konvenční romantický příběh tak dostává mnohem hlubší přesah, když jsou oba hrdinové konfrontováni s vlastní smrtelností a sledujeme, jak se k této těžké životní zkoušce staví i jejich okolí. Snímek Hvězdy nám nepřály dojímá sledováním lásky dvou teenagerů a klade si otázky, a to nejen společně s hlavní hrdinkou. Láska mezi hlavními hrdiny přináší oběma do života řadu nových podnětů.

Sněží, sněží…

I poslední filmová adaptace hraje s diváky na romantickou notu. Podíváme se na to, co se stane, pokud na Štědrý večer jedno malé město zasáhne sněhová bouře. Vzniklá situace pak ovlivní vztahy a životy skupinky středoškoláků.

Romantickou komedii pro teenagery někteří přirovnávají k „mladší“ verzi populárního vánočního hitu Láska nebeská. Poetický snímek ukazuje, co může vzniknout, když jsou spolu lidé vlastně nedobrovolně, protože by se rádi rozešli, ale nemohou a začnou si tedy povídat.