Bídníci: Proč při natáčení všude smrděly mrtvé ryby a kvůli které herečce Hugh Jackman přijal hlavní roli?

Bídníci: Proč při natáčení všude smrděly mrtvé ryby a kvůli které herečce Hugh Jackman přijal hlavní roli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neznal román od Victora Huga, který si získal na popularitě mezi režiséry. Inspektor Javert je toho názoru, že každý zlodějíček zůstane zlodějíčkem navždy. A tak se pověsí na propuštěného Jeana Valjeana, který ho však vždy nějak setřese, a nakonec žije pod změněnou identitou.

Jean Valjean se stane příkladným občanem, posléze i starostou. Jednoho dne zemře dělnice Fantima, jejíž smrt si dává Jean Valjean za vinu. Právě tehdy se ujme její dcerky Cosette, se kterou pak utíká před zákonem. Podaří se mu žít poklidný život nebo mu francouzská metropole připravila ne jedno nemilé překvapení?

Hvězdě obsazený film sklidil velký úspěch

Nejenom, že byl film oceněn cenami Golden Globes, ale je také hvězdně obsazen. Roli Fantiny získala úžasná herečka Anne Hathaway. Její filmovou dceru Cosettu ztvárnila Amanda Seyfried, která se na konkurz připravovala den co den. Hugh Jackman, jenž svou osobu propůjčil Jean Valjeanovi se přiznal, že už dlouhou dobu chtěl s Anne Hathaway spolupracovat, splnilo se mu tak velké přání.

Anne Hathaway podala neskutečný herecký výkon

Když Anne Hathaway natáčela píseň „I Dreamed a Dream“, svým výkonem dokázala rozplakat téměř celý štáb. Kdoví, zda to bylo kvůli jejímu úžasnému výkonu, který předvedla i během castingu, nebo kvůli stovkám smradlavých ryb, které páchly po celém místě. Ty tam nechal přivézt režisér Tom Hooper, a to z toho důvodu, aby snímek vypadal autentičtěji.

I herci musí přinést jisté oběti

V roli Biskupa se ve filmu objevuje Colm Wilkinson. Je zvláštní, že zrovna on hraje tuto roli, protože za roli Jean Valjeana, kterou hrál v 80. letech v Londýně, a dokonce na Broadwayi, získal hned několik ocenění. Je známo, že herci musí kvůli roli přinést nějaké oběti. Anne Hathaway si musela ostříhat vlasy a zhubnout alespoň deset kilo, aby působila jako chudá dívka francouzských ulic.