Zavzpomínejte v kvízu na život i největší role úspěšného herce Josefa Abrháma

Zavzpomínejte v kvízu na život i největší role úspěšného herce Josefa Abrháma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divadelní, filmový i televizní herec. To je Josef Abrhám. Velikán českého filmu, který ztvárnil nejednu nezapomenutelnou roli. Pojďte si je v našem kvízu připomenout. Zavzpomínáme i na Abrhámův soukromý život.

Talentovaný herec milující typický český humor

Josefa Abrháma to k herectví táhlo prakticky celý život. Není tak žádným překvapením, že je absolventem DAMU. Ihned po jejím dokončení dostal hereckou příležitost ve filmu Transport z ráje. Protože se jako herec osvědčil, další role na sebe nenechaly dlouho čekat.

Jeho herecký talent a také komediální nadšení jej přivedli až ke známé dvojici Smoljak a Svěrák. Právě díky jejich tvorbě získal své největší a u diváků také nejúspěšnější role. A to například ve filmech Kulový blesk, Jára Cimrman ležící spící nebo Marečku, podejte mi pero!

Český lev a velká obliba u diváků

Za svůj život získal jednoho Českého lva. Úspěch mu ale vysloužily také role po boku manželky Šafránkové. S tou se objevil například v komediích Vrchní, prchni či Svatební cesta do Jiljí. Ženatý byl pouze jednou. Ještě před svatbou se Šafránkovou byl ale v dlouholetém vztahu se zpěvačkou Naďou Urbánkovou.

Josef Abrhám byl natolik spjat se svojí životní láskou Libuší Šafránkovou, že ji přežil pouze o pár měsíců. V květnu roku 2022 zemřel na zápal plic. Jeho dechberoucí herecké výkony tu ale navždy zůstanou s námi.


Zdroje článku: