Jiří Macháček jako proutník Oskar, Vica Kerekes snem Čechoslováků aneb zajímavosti z natáčení Nestydy

Jiří Macháček jako proutník Oskar, Vica Kerekes snem Čechoslováků aneb zajímavosti z natáčení Nestydy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek Nestyda s Jiřím Macháčkem a Vicou Kerekes učinil z této sympatické slovenské herečky sen mnoha mužů. Ve filmu si nakonec ovšem zahrát vůbec nemusela. Proč a které další zajímavosti se s natáčením pojí?

Krásná Slovenka Vica

Režisér Jan Hřebejk původně přemýšlel i o tom, že do filmu na motivy románu Michala Viewegha obsadí jinou krásnou Slovenku, typově navíc podobnou Vice Kerekes, což ale Hřebejk paradoxně zjistil až na konkurzu. Na casting tak dorazila i Tatiana Pauhofová.

Roli Kočičky však nakonec dostala právě Vica Kerekes, pro kterou práce na filmu nebyla jednoduchá, hned první den totiž musela natáčet erotickou scénu.

Samotná Vica to později komentovala slovy, že vzhledem k pikantní scéně byl možná záměr vybrat právě ji, protože štáb věděl, že se jako ještě zcela neznámá herečka nebude stydět. Přiznala, že v době natáčení znala jen režiséra. Zato sympatickou Vicu poté, co před kamerou odhalila svoje křivky, neznal jen málokdo.

Osvědčené duo Macháček-Hřebejk

Naproti tomu o obsazení Jiřího Macháčka měl režisér jasno obratem. V té době šlo již o čtvrtou spolupráci herce a zpěváka se známým režisérem. Jiří Macháček se také spolupodílel na scénáři ke snímku.

Vzhledem k jiskření před kamerou se hojně spekulovalo o tom, že spolu Vica Kerekes a Jiří Macháček něco měli i ve skutečnosti. Tahle bulvární zpráva se však nikdy nepotvrdila.

Podobně obratem bylo rozhodnuto o tom, kdo bude hrát manželku ústředního „nestydy“ Jiřího Macháčka. Simona Babčáková roli totiž dostala kvůli svému charakteristickému nosu. Ten se totiž stal stěžejní součástí filmové zápletky, když se hlavní hrdina rozhodne, že právě kvůli němu manželku opustí. Jiří Macháček se nicméně o nosu své kolegyně mimo scénář vyjádřil navýsost kladně. Simona Babčáková o svém nosu zase vtipkovala, že doufá v to, že je oba bude dále zdárně živit.

Ve filmu se mihl také autor literární předlohy Michal Viewegh a pozorní diváci rovněž mohli zaregistrovat Karla Gotta.