Natáčení filmu Enola Holmesová 2 se řítí do finále

Natáčení filmu Enola Holmesová 2 se řítí do finále
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Práce na dalším projektu Netflixu o mladší sestře Sherlocka Holmese jsou u konce. O novinku se podělil na Instagramu představitel Sherlocka Holmese Henry Cavill, který si ve filmu zahrál jednu z vedlejších, ale přesto významných rolí.

Na jeho instagramovém profilu mimo jiné najdete opravdu slušnou sbírku šťavnatých fotografií tohoto sympaťáka, na kterého se moc těšíme hlavně v pokračování Zaklínače, které už je za dveřmi. Henry uvedl, že pro něj už na natáčení Enola Holmes 2 padla poslední klapka.

Nedávno se zmínil, že pro diváky je jeho postava staršího bratra Enoly trochu chladná, ale jeho vztah k mladší sestře je silný a srdečný, přestože to Sherlock nedává najevo. Nově, jak sám herec uvedl, už trochu „snížil intenzitu odtažitosti“ a v novém snímku bude srdečnější.

Enola Holmes je založená na sérii románů Nancy Springer, která vypráví příběh neposedné Enoly Holmes (zahrála si jí Millie Bobby Brown), která jde ve stopách svého bratra věhlasného detektiva. První film je věrný zápletce 1. románu, kdy Enola pátrá po své zmizelé matce.

Nový projekt je opět v režii Harryho Bradbeera a na scénáři pracoval Jack Thorne. První film byl pro Netflix velkým úspěchem a jen za první měsíc ho na nejoblíbenější streamovací platformě vidělo 76 milionů uživatelů. Laťka je tedy pro pokračování nasazená hodně vysoko. Film byl v roce 2020 sedmým celosvětově nejvyhledávanějším filmem na Googlu.

V novém projektu se objeví několik nových tváří, ale potkáme se i se starými známými, jako je například herečka Helena Bonham Carter, která ztvárnila roli matky Enoly. Tu si opět zahraje Millie Bobby Brown. Znovu se objeví také Susan Wokoma, Adeel Akhtar a Louis Patridge. Mezi nové tváře patří David Thewlise a Sharon Duncan-Brewster.

Zajímavost, která provázela natáčení prvního filmu

Společnost Conan Doyle Astate podala kvůli filmu na Netflix žalobu a tvrdila, že Netflix porušuje autorská práva tím, že zobrazuje Sherlocka Holmese a jeho chování, což podle ní podléhá autorským právům ke knihám vydaných mezi lety 1923 až 1927, která stále platí.

Cavill byl dokonce jako svědek předvolaný u soudu. Právníci Netflixu podali žádost na zamítnutí žaloby, protože postava detektiva je veřejnou doménou (na rozdíl od jeho knižních příběhů). Nakonec se strany dohodly.

Každopádně aféra udělala Netflixu pěknou reklamu.

Zdroje článku: