Dnes v Ulici: Mezi Soňou a Prokopem to začne skřípat a diváci se konečně dozví, proč Matějův táta syna v trampolínách nepodporuje

Dnes v Ulici: Mezi Soňou a Prokopem to začne skřípat a diváci se konečně dozví, proč Matějův táta syna v trampolínách nepodporuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa už není tolik přátelská, chápavá a v nesnázích. Prokop pomaličku odhaluje její pravou tvář. Pořád však doufá, že se plete. Magda se konečně dozví pravý důvod, proč táta Matěje v trampolínách nepodporuje.

Proč Matěj nemůže skákat na trampolínách?

Pana Dvořáka si Magda vždy představovala jako velmi zodpovědného a zásadového muže, který má své kluky sice pod pevnou rukou, nýbrž jim umí i naslouchat. Proto nechápala, proč se najednou Marek a jeho táta obrátili zády k Matějovi a nenechali ho vrcholově trénovat na trampolíny, ve kterých byl dobrý. Teď už ví ten pravý důvod. Matěj má nějakou svou osobní krizi. Od Marka se dozvídá, že to Matěj s tréninkem vždy přeháněl. Jel nadoraz, nejedl, moc nespal a pak kolaboval.

A jednoho takového kolapsu je Magda svědkem. Zatímco Soňa to bagatelizuje, Magda nad tím nechce mávnout rukou. Bojí se, že by Matěje neustálé Sonino povzbuzování mohlo ohrozit na zdraví. Chce na něj jít opatrně, ale ani Ota jí nedoporučuje větší zásahy. Je přece učitelka, ne jejich matka. Jediné, co může, je pozvat si pana Dvořáka na kobereček a celou situaci s ním osobně probrat. Tím se ale ještě více vzdálí Matějovi. Ten si nejspíš na paní učitelku Procházkovou už nechal zajít chuť. Nebo se právě tímto nasazením snaží dostat ji z hlavy?

Soňa svým chováním ničí sebe i všechny ostatní

Jediný, kdo Čechové neodpustí vůbec nic, je Ota. Ten jediný si nad ní ještě drží svou ostražitost. Zdá se mu, že Magda naopak polevuje. V tomhle je neskutečná. To za každou cenu musí být s každým kamarádka? Magda už taková je. Ota se však bojí, aby se znovu nespálila. Vždyť Sonin přístup ke studentům je naprosto zvrácený. Svým puntičkářstvím ničí sebe, ale i všechny studenty.

Soňa už pro Prokopa není takové terno

Soňa snad ani neví, proč Prokopa sbalila. Možná se cítila být oslabená. Řešila manželskou krizi a problémy s Erikem. Prokop jí tak nějak přišel pod ruku.  S ním se znovu cítila žádaná a to jí jednoduše zlepšovalo náladu. Jenže pod tíhou povinností jí úsměv vadne. Už to není ta bezstarostná Soňa, se kterou si Prokop jen užíval. Prokop se spíše cítí jako hromosvod jejich špatných pocitů a nálad. Neustále všechny kritizuje a shazuje. Kde se poděl její týmový přístup? Vždyť Irenu věčně shazuje.

Přitom i ten nejtvrdší kámen by pro zaneprázdněnou matku s dítětem našel pochopení a politování. Ale Soňa ne. V ředitelně se tváří jako svatá, ale v její garsonce vše vyplouvá nad povrch. Ona si snad ještě myslí, že ji bude Prokop v tomhle podporovat. Jenže to se spletla. Prokop nesnáší tyhle žabomyší války. Moc dobře si totiž pamatuje, jak ho vyčerpávaly neustále spory s Magdou. Kdy si Soňa uvědomí, že tímto přístupem Prokopa nedostane?

Zdroj článku:
  • Autorský text