Drbárna ze ZOO: Jak to vlastně je s výměnou herců

Drbárna ze ZOO: Jak to vlastně je s výměnou herců
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika Freimanová, David Gránský a Marek Taclík sice nepatřili k hercům, na které by se soustředila propagace TV Prima, ale předvedli, na rozdíl od celé řady protěžovaných hvězdiček, že se ani v seriálu, kde jde hlavně o rychlou výrobu, neztratí.

Jak se v poslední době řeší v médiích, potichu se ze seriálu vytratí i oblíbená ředitelka ZOO Marie Roklová, kterou hraje Veronika Freimanová. Jak sama herečka prozradila, natáčení ji už zmáhá, a přestože opakovaně žádala, aby její postava měla v seriálu méně prostoru, tvůrci jí nevyhověli.

V období, kdy seriál začal ztrácet diváky kvůli nešťastnému ukončení dějové linky Petra a Viky, se děj soustředil na vedlejší postavy. Protože postava Marie Roklové a jejího manžela Karla byla divácky oblíbená, dostala její postava mnohem více prostoru, než bylo původně v plánu. Marie tak musela řešit problémy ve funkci ředitelky, k nimž se ještě přidaly starosti s provalenou nevěrou Karla, ze které se narodila dcera.

Herečka tak najednou měla více práce, než bylo původně v plánu, a jediný způsob, jak docílit menšího pracovního nasazení, bylo požádat o odchod ze seriálu. To bylo naplánováno pozvolna, kdy se Marie Roklová bude objevovat méně a méně, až její postava zmizí. Jak dlouho se bude její odchod natahovat a zda ještě s ohledem na konec seriálu bude na pozici ředitele ZOO dosazen někdo další, není známo.

Veronika Freimanová se pustila do natáčení druhé série seriálu Einstein, který má jen 8 epizod, a tudíž pro ni byla taková práce na kratší dobu příjemnější.

Jisté je, že novým ředitelem ZOO nebude David Gránský, který už začátkem léta ohlásil několikaměsíční pauzu od natáčení. David uvedl, že byl poslední období hodně vytížený a zjistil, že mu syn roste jako z vody, aniž by u toho mohl být, a to se rozhodl změnit. Jak to vypadá, původní tříměsíční pauza by se mohla protáhnout na neurčito. David Gránský je velice populární, dostal možnost stát se porotcem soutěže Česko-Slovensko má talent a možná už pro něj pozvolna umírající seriál ztratil lesk.

Marek Taclík
Marek Taclík | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A úplně jinou kapitolou je nenadálý odchod Marka Taclíka, který překvapil i jeho herecké kolegy. Jak je známo, herci mají na Primě tak přísné pracovní smlouvy, že nemohou sdělit vůbec nic, a tak oficiální verze zněla, že herec odešel na vlastní žádost a další oficiální verze zněla tak, že se občas musí někdo nečekaně ze seriálu odstranit, aby se zvýšila dynamika děje.

Za vším by však mohlo být vzkříšení jednoho kriminálního seriálu v konkurenční televizi, kde hraje Taclík mnohem výraznější roli, než má v seriálu ZOO. TV Prima se sice dušuje, že herce neomezuje a rozhodně je nevyhazuje kvůli práci u konkurence, ale pravdu se asi nedozvíme. Vzhledem k tomu, že se Taclík v ZOO objevoval velice málo, důvodem odchodu nejspíš nebude časové vytížení.

Zdroj článku:
  • Autorský text