Robert de Niro v roli prarodiče ve snímku Děda, postrach rodiny, příjemná komedie pro (pra)rodiče i děti

Robert de Niro v roli prarodiče ve snímku Děda, postrach rodiny, příjemná komedie pro (pra)rodiče i děti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po nastěhování do jednoho domu se z milovaného dědečka stal nepřítel číslo jedna. Povedená komedie o válce mezi dědou a vnukem, v hlavní roli s Robertem de Nirem.

Peter se nemůže dočkat, až se k nim do domu nastěhuje jeho milovaný dědeček v podání Roberta de Nira. Vzpomíná, kolik si spolu užili legrace, když spolu nebydleli a pouze se navštěvovali a má za to, že soužití v jednom domě bude naprosto skvělé. Jeho nadšení ale opadne ve chvíli, kdy zjistí, že mu musí přenechat svůj pokoj, své teritorium a sám se musí odstěhovat na půdu. Rozhodne se, že to tak nenechá a dědovi začne vyhrožovat, že pokud do 24 hodiny nevyklidí jeho pokoj, začne válka. Děda to ale bere jako klukovinu a výhružkám nevěří. Poté ale Peter začne spřádat jeden ďábelský plán za druhým, tak aby se dědečka zbavil a získal zpět své území.

Kdo si ale myslí, že se dědeček raději vzdá a přestěhuje se třeba do domova důchodců, tak je na omylu. Místo toho se rozhodne udělit vnukovi lekci a do jeho "války" se zapojí. Taktéž mu začne dělat naschvály, uvádí ho do rozpaků a průšvihů.

Jejich bojování se ale začíná vymykat kontrole a kromě jich samotných na to začínají doplácet ostatní členové rodiny. Rozhodnou se, že si vytvoří pravidla, například že se válka nesmí dotknout civilistů a mnoho dalších.

To ale ne vždycky funguje, takže kávu s chilli si nedá dědeček ale třeba maminka (Uma Thurman), sýrovou bombu do obličeje nedostane Peter, ale jeho spolužák.

Za každou provedenou lumpárnu přijde z každé strany tvrdá odplata a spor se ne a ne vyjasnit.

Největší rozhodující bitva probíhá na trampolínách, kde proti sobě jednotliví aktéři postaví své týmy. Peter zapojí své spolužáky ze školy, dědeček své kamarády, jen o několik desítek let starší. 

Rodinná komedie Děda, postrach rodiny, byla natočena podle knižní předlohy Roberta Kimmela Smitha a v celku věrně se jí podobá. Zábavná komedie pro celou rodinu, příjemná oddechovka na nedělní odpoledne.