Dnes v Ulici: Jolana našla ustájení pro koně a možná i řešení rodinného sporu. Vítek pořád řeší Duška

Dnes v Ulici: Jolana našla ustájení pro koně a možná i řešení rodinného sporu. Vítek pořád řeší Duška
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Blanka s Evženem pořád ještě ničím nepřebili tu hořkou příchuť Mariiny zloby. Při plánování penzionu na statku si ani jeden z nich nemyslel, že největší překážkou jim bude právě Blančina matka. I to je ale život. Ostatně Jolana se už přes problémy přenášet umí a hodlá mladým pomoct. 

Marii čeká další výzva 

Když se Marie v Ulici objevila, byla nemocná a potřebovala se hlavně usmířit se svým bratrem Vlastimilem Peškem. Žádný z diváků tehdy netipoval, jak dlouho v seriálu zůstane a co vše ji potká. Životní kotrmelce se Marii zkrátka nevyhýbají. Aktuálně před sebou má další výzvu, respektive několik výzev. Po marnivé Jolanině dceři Vandě teď musí skousnout Jolaninu klisnu Dolores. Ta jí absolutně překopala plány na důchod, ovšem Jolana to stejně nevidí. K tomu všemu Marii pořádně naštvala i její dcera s Evženem. Rodinný klenot, statek, hodlají proměnit na penzion a centrum agroturistiky. Má pocit, že je sama proti celému světu. Mladí vůbec nechápou, že turisté si jejího statku absolutně nebudou vážit. Chtěla žít svůj sen, ale namísto toho bude trpět životní sny ostatních. Nebo naopak vážně nechá Blanku, aby na ni statek přepsala zpátky? 

Jolana má plán, jak Marii zpracovat 

Musí se nechat, že od Jolany je touha vlastnit koně jako výstřel do tmy. Nikdy předtím o koni nemluvila. Naopak byla zajedno s Marií, se kterou chtěla procestovat svět. To teď dost dobře nepůjde, když si u nohy uváže chlupatou kouli jménem Dolores. Sice pořád tvrdí, že ji péče o koně nezatíží, realita však bude úplně někde jinde. Dokonce už kvůli reálně vysokým cenám za ustájení musela hledat levnější a náhradní řešení. Kůň nebude na statku Blanky, nýbrž na ranči u Kladna. A právě tam chce vzít Jolanu. Chce, aby na vlastní oči viděla a zažila, jak by takové ubytovávání turistů na jejím statku mohlo vypadat. Marie ji má prokouknutou, ovšem vyhlídka na společně strávený čas jí alespoň trošku zlepší náladu. 

Bude mít Jolana na Marii ještě čas? 

Přece jen se musí nechat, že to s ní Jolana umí. Ocenila by však více  vděku a sounáležitosti. Hlavně po tom pekle, kterým si obě musely projít kvůli Vandě a jejím dluhům. Teď jakoby Jolana jela sama za sebe. Bude mít Dolores a Marie bude pátým kolem u vozu. Po chvíli na ni přestane mít Jolana čas a ona se k ní buď připojí, nebo bude mít zkrátka smůlu. Ale dopustila by Jolana vůbec něco takového? 

Myšlenka na Duška Vítka ještě neopustila 

Vítek nesedí jen doma nebo v práci. On si čas od času zajde i na pivo se svými sousedy. Tam se řeší leccos, dokonce i Dušek. Ten totiž Vítka provází v myšlenkách až nepříjemně často. Chlapi se v podstatě shodnou na tom, že něco jako kamarádství mezi mužem a ženou neexistuje. To Vítka znepokojí ještě více. Jak by mohl udělat, aby se od něj Iva konečně distancovala a všímala si zase hlavně jeho?

Zdroj článku:
  • Autorský text