Survivor Česko & Slovensko (27): Veronika oplakává svou královnu, Chili slibuje pomstu. A hádejte, kdo si vybojoval imunitu

Survivor Česko & Slovensko (27): Veronika oplakává svou královnu, Chili slibuje pomstu. A hádejte, kdo si vybojoval imunitu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
58. den na ostrově se nese stále v duchu Vláďova herního tahu, kterým se zbavil Nikol. Chili se musí vypořádat s tím, že jistota silné trojice už skončila a musí najít jiný způsob, jak přežít další dny.

Jejím jediným spojencem, na kterého se může spolehnout, je Veronika, která ale není moc dobrý stratég a byla zvyklá na ostrově přežívat s manažerským vedením Nikol. Její ztrátu velmi pociťuje a považuje vyřazení Nikol za zradu. Že by jí nedošlo po dvou měsících, jaký je princip hry?

Veronika působí dojmem, že víc jako vyřazení ze hry se bojí toho, že by přišla o Chili a musela začít vystupovat sama za sebe. Dokonce prohlásila, že kdyby došlo na duel s Chili, měla by vyhrát právě její kamarádka, protože má větší šanci se ve hře udržet.

Chili má velké ambice a chce se zbavit Vládi, Johy a Xénie, protože ti ji podle jejích úvah připravili o Nikol. Chili se cítí zrazená a podle jejích slov ztratila zábrany.

Boj o imunitu

Soutěžící se proběhli, posbírali míčky a poté je po děravém stole posílali do jamky. Nebylo to složité, ale spíš je zrazovala nervozita a přehnaná motivace. Asi nikoho nepřekvapilo, když imunitu získal Vláďa, který má ohledně strategie jasno. Jako jeden z mála si také o hře nastudoval celou řadu věcí předem a pochopil, na čem hra stojí.

Obě hráčky s terčem na zádech se snažily trochu komunikovat s ostatními a získávat si tak lepší pozici. Ale i když se Chili pokusila o změnu, jistou podporu hlasů, které ji nebudou nominovat, se jí zajistit nepodařilo.

Veronika na kmenové radě plácala hlouposti a jen oddalovala to, co muselo přijít. Pravděpodobně to ale nemyslí špatně, je jen naivní a nedošlo jí, že vyřazení Nikol byl strategický krok, který srovnal šance postupu ve hře ostatním hráčům. Při hlasování se žádné překvapení nekonalo a bylo jasné, které dámy se nakonec utkají.

Vypadá to, že má Vláďa hru pod kontrolou a v této fázi je to opravdu on, kdo má velké šance. Je ale otázkou, zda se ve zbytku kmene ještě najde někdo, kdo by byl schopný ho poslat před finálovým rozhodováním z kola ven.

Pokud ostatním nedojde, že je teď on hlavou chobotnice, má dobré šance se udržet až do poslední chvíle. Ale neměl by podcenit vliv Nikol na ostatní vyřazené hráče, které může v klidu ovlivňovat. A to ona umí. A za ní budou stát její dvě nerozlučné dvorní dámy, pokud se některé z nich nepodaří přežít. Určitě bude mít šanci ovlivnit i Braňa, pokud bude mezi vyřazenými. To jsou silné čtyři hlasy. Pokud zůstane Vláďa ve finále s Johy, možná se nad ní nakonec Nikol smiluje a dopřeje výhru spíš jí než Vláďovi. A má dost času se „sociálně“ zaměřit na vyřazenou Dominiku nebo Toma, aby si získala jejich podporu.

Jestliže se někde při hře nepřizabije Veve, má také slušné šance, přestože se občas jen veze. Rozhodně bude mít méně nepřátel mezi vyřazenými, než si udělal Vláďa.

Poslední přeživší ze „ze svaté trojice“ bude muset hodně rychle vymyslet, jak se ve hře udržet, jinak si duel zopakuje. Zadek by jí mohla zachránit jen imunita, ale její vyhlídky na další vítezství v duelu nejsou velké. Měla by šanci zabodovat asi jedině v případě, že by proti ní stál Braňo anebo se stalo něco nepředvídatelného.

Zdroj článku: