Matěj Dadák z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete na jeho epizodní, ale dost zásadní roli?

Matěj Dadák z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete na jeho epizodní, ale dost zásadní roli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na Adrianinu posedlost setkat se s vlastním tátou? V tu dobu se v Ulici objevoval také herec Matěj Dadák coby Ladislav Drbohlav. U něj se však otcovství neprokázalo, což znamenalo, že měl Matěj Dadák v Ulici jen epizodní roli. Víte, že herec 13. prosince oslaví své 47. narozeniny? 

Epizodní, ale dost zásadní role 

Herec Matěj Dadák je jedním z řady herců, kteří se v Ulici mihli kvůli své epizodní roli. Konkrétně ta od Matěje Dadáka nebyla ani příliš dlouhá. Herec se v Ulici ocitá coby Ladislav Drbohlav, kterého Adriana Pešková vyhledala, aby si ověřila, zda není jejím biologickým otcem. Píše se rok 2015, máma jí zemřela a Adrianu, která zrovna chodí a žije s Eddiem, popadla touha stát se kompletní a poznat svého druhého rodiče. To se ale ukazuje být jako nadlidský úkol. Adriana si pomocí svých a dědových vzpomínek, fotografií a kontaktů v diáři své mámy vyhledává muže, kteří by mohli být jejími potencionálními otci.

Chce to hodně odvahy oslovit jen tak někoho s tím, že je možná dcerou dotyčného, ta však Adrianě nechybí. A opravdu, nikdo z těch, které Adriana oslovuje, přímo neskáče radostí. Jak by taky mohli, když tato nová informace pro ně znamená, že možná budou čelit svým starým hříchům. Ladislav Drbohlav se Adrianě zpočátku vyhýbá a snaží se ji setřást. Protože je však Adriana velmi urputná, souhlasí s rozhovorem. Tam se ale ukáže, že on jejím otcem naštěstí být nemůže. A tak Adrianě nezbývá, než hledat dál. 

Adriana Pešková (Šárka Vaculíková Krausová) hledala svého otce. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Herec Matěj Dadák se stal posilou Ulice někdy v roce 2015, kdy Adriana zrovna řešila období, kdy jí velmi chyběl táta. Toho se rozhodla pomocí nejrůznějších prostředků najít. Jedním z adeptů byl právě Ladislav Drbohlav, který ze své nové potenciální dcery nebyl dvakrát unesený.

Adriana svého tátu nakonec našla

Ačkoliv z krátkých setkání, na kterých byl Ladislav Drbohlav spíše roztržitý a nervózní, nakonec vyplynulo, že není tátou Adriany, alespoň k něčemu jejich setkání bylo. Díky Ladislavu Drbohlavovi si totiž Adriana mohla uspořádat některé věci, díky kterým se v hledání táty posunula zase o kousek dál. Její hledání skončilo setkáním s Evženem Šmídem, který pro ni byl jako facka do obličeje. Ukázalo se totiž, že stejně jako Adriana, ani Šmíd není úplně nejvzornějším člověkem na světě. Je to zkrachovalý alkoholik, který si nad flaškou tvrdého alkoholu rád zapláče nad svou minulostí, kdy vlastnil chatu v horách a měl pro co žít. 

Adriana má spoustu chutí utéct a všeho sbližování zanechat, a to hlavně proto, že je na ni Evžen velmi nepříjemný. Pak se ale kousne a rozhodne se svého tátu podpořit a ze závislosti ho dostat. To se nakonec podaří a z trosky Šmída se vyklube velmi pohledný a sympatický muž. Ten později spočine v něžném objetí Blanky. 

Zdroje článku: