Hvozd (The Forest): Francouzská minisérie plná šokujících zvratů a nekonvenčních postav je pro vás na Netflixu

Hvozd (The Forest): Francouzská minisérie plná šokujících zvratů a nekonvenčních postav je pro vás na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
The Forest je francouzská thrillerová minisérie. V podstatě se jedná o velmi klasický kriminální thriller, který Francouzi stále ještě umí natočit. A samozřejmě jde o vraždu!

Příběh The Forest začíná, když z malé vesnice zmizí dospívající dívka. Vzhledem k tomu, že dívky z vesnice zmizely již v minulosti, všichni předpokládají, že jde znovu o stejného pachatele. Zatím však žádnou z dívek nenašli, mrtvou nebo živou.

Další záhadou se stalo před lety objevení malé holčičky, která se jednoho dne zjevila v kraji a nerozuměla ani místní řeči. Nikdo nevěděl, odkud přišla a zjevně žila někde v okolních lesích. Její původ zůstal neobjasněný.

Místní tuší, že se v lesích v okolí děje něco zvláštního, což probouzí jejich fantazii. Ale jde o kriminální příběh, takže žádné sci-fi nebo fantasy se konat nebude a lidé budou muset přistoupit na čistě racionální vysvětlení. Vše je jen důsledkem lidské přirozenosti.

Protože The Forest je francouzská produkce, nekoná se žádné hollywoodské drama. Diváci se nedočkají ani snadného řešení a dějové zvraty nejspíš šokují hodně lidí.

Kriminální prvky v této sérii také dokázaly přinést spoustu hororové atmosféry a surového dramatu.

 Ve hře je sériový vrah, což zvyšuje napětí a na své si přijdou i fanoušci hororů.

Jediné, co je na sérii trochu iritující, je velké množství falešných vodítek. V každé epizodě je tak divák přímo vedený na úplně falešnou stopu a až do posledního okamžiku nemá tušení, jak zápletka dopadne.

Policistku Virginii skvěle ztvárnila Suzanne Clément, která do postavy dala takovou intenzitu, že si diváci vychutnají každou vteřinu, kdy je na obrazovce. Totéž platí pro nového policejního šéfa, kapitána Deckera, kterého ztvárnil Samuel Labarthe. Velmi upřímný a skutečný muž. Typ policejního vyšetřovatele, kterého je radost pozorovat při práci.

Příběh je dostatečně fascinující a není vůbec složité se ponořit do děje a vychutnat si 6 napínavých epizod.

Tvůrce minisérie: Delinda Jacobs
Hrají: Samuel Labarthe, Suzanne Clément, Alexia Barlier, Frédéric Diefenthal, Patrick Ridremont, Martha Canga Antonio, Nicolas Marié

Zdroj článku: