Dnes slaví narozeniny Jakub Štáfek a Andrej Polák z Ulice

Dnes slaví narozeniny Jakub Štáfek a Andrej Polák z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Jakub Štáfek je stále, ačkoliv už v Ulici nehraje, svou rolí Matěje Jordána profláknutý, málokterý divák hned napoprvé uhádne, koho hrál herec Andrej Polák.

Oba herce spojuje nejen Ulice, nýbrž i stejný den narozenin. Zatímco Jakubu Štáfkovi bude 22. května 32 let, Andrej Polák oslaví své 43. narozeniny. Oběma gratulujeme!

Jakub Štáfek a jeho divoká jízda v Ulici 

Jakub Štáfek, který v Ulici hrál Matěje Jordána, ze seriálu zmizel na vlastní přání a z řady důvodů. Jednak měl nabídky na další spolupráce a také proto, že nechtěl být takzvaně zaškatulkovaný v Ulici. Jenže aby tomu tak nebylo, musel by z Ulice odejít dříve než po patnácti letech. Za tu dobu jeho seriálová postava prožila mnohé.

V Ulici začínal jako mladé ucho po boku své seriálové sestry Terezy Jordánové (herečka Patricie Pagáčová). Postupem času zvládl spoustu průšvihů, jeho postelí prošla řada holek, ale nakonec dospěl v sebevědomého a zodpovědného mladého muže.

Ne vždy byl život pro Matěje Jordána procházkou růžovou zahradou. Mezi důležité milníky jeho života patří určitě vztah s Libuškou Nekonečnou, a to vzhledem k tomu, že je dělil podstatný věkový rozdíl a on měl těsně před maturitou. Dalším jeho velkým okamžikem bylo, když společně s kamarádem zakládal vlastní firmu. V té době se soustředil hlavně na sebe.

Sláva a pracovní úspěch mu stoupl do hlavy natolik, že muselo zákonitě přijít nějaké znamení, aby zpomalil a zaměřil se na opravdové životní hodnoty. 

A pak se to stalo... Matěj Jordán srazil muže a nadýchal zbytkový alkohol. Byl to vůbec jeho nejzásadnější moment v Ulici a sám herec Jakub Štáfek, kterého teď můžete znát hlavně jako Laviho, přiznal, že se mu tyto scény netočily úplně nejlépe. Touto nehodou neovlivnil jen svůj život, nýbrž i život Kataríny, dcery sraženého muže. S tou se Matěj seznámil hned na chodbě v nemocnici. Když se Katarína dozvěděla, že je Matěj mužem, který jí srazil otce, nebrala si servítky. O to překvapivější pro diváky bylo, když se ti dva sblížili a přes všechny překážky založili rodinu. 

Andrej Polák jako imagemaker Lumíra Nykla

V roce 2014, ve stejnou dobu jako farář Ryba, se v Ulici objevil také další sympatický herec, a to Andrej Polák. Ten si v Ulici zahrál imagemakera Lumíra Nykla. Najal si ho sám Lumír Nykl, aby ho maximálně připravil na nadcházející volby.

A nutno dodat, že se tohoto úkolu Vít Jasný zhostil na jedničku. Lumíru Nyklovi ani na chvíli nedal pokoj a stal se jeho pronásledujícím stínem. Kam se Lumír Nykl pohnul, tam byl i Vít, aby mu připomněl, co říká a dělá špatně. Lumírovi z toho šla hlava kolem, a dokonce litoval, že Jasného vůbec oslovil.

Díky tomu v seriálu vznikaly vtipné chvilky, u kterých se diváci mohli odreagovat a trochu se zasmát. 

Zdroj článku:
  • Autorský text