Co vás čeká příští týden v Ulici? Zpráva o Blančině znásilnění vyvolá poprask

Co vás čeká příští týden v Ulici? Zpráva o Blančině znásilnění vyvolá poprask
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Luděk začne nadávat Blance, Evžen se dozví o jejím znásilnění a vyrazí s Luďkem dveře. Jakub, utápějící se v žalu, poprosí Karlu o poslední setkání. Lumča chystá oslavu, při níž chce zapůsobit na Kateřinu. Gábina si v nemocnici vyslechne špatné zprávy a Magdu čeká rozhovor s potenciální tchyní.

Evžen se dozví o Blančině znásilnění

Když se potkají Marie a Luděk, nevzejde z toho nikdy nic dobrého. Jeho nemístné vtípky promění nevinné pondělní setkání ve slovní přestřelku, při níž Marie prohlásí, že ho Blanka měla raději udat. Nařčení ze znásilnění ho zanechá zcela opařeného, vzápětí ale vyrazí za Blankou, aby si to s ní vyřídil. Vtrhne jí do bytu a začne vyhrožovat, že jí ukáže, jak vypadá znásilnění.

Tou dobou bude v koupelně Evžen, jenž samozřejmě nezaváhá a vyhodí ho z bytu. Luděk proletí chodbou, teatrálně upadne a udělá ohromné divadlo z toho, že se praštil do hlavy. Jako třešnička na dortu se do konfliktu připlete Vanda, rozhořčená tím, že šílení Blanka a Evžen ubližují jejímu miláčkovi. Jak se zpráva o Blančině znásilnění roznese ulicí? A co na ni řekne Evžen?

Jakub ukončí konzultace s Věrkou

Láska je hezká, pokud jí nestojí v cestě nepřekonatelné překážky. Jakub se bude znovu pokoušet přesvědčit Karlu k osobnímu setkání, aby si mohli ještě promluvit a nerozcházeli se ve zlém. Za své chování se dokonce omluví Brunovi, jenž mu nevěří ani nos mezi očima, a přeruší konzultace s Věrkou. Té pochopitelně neunikne, že se s Jakubem něco děje, a z náznaků si vydedukuje, že se jedná o trápení s láskou. Nebyla by to Věrka, aby se nerozhodla, že mu pomůže. Zdá se, že rodina Marečkových se ze spárů pana scenáristy hned tak nevymaní – a zřejmě ani samotná Karla.

Lumír uspořádá oslavu v hospodě

Tonda poradí Lumírovi, aby oslavu narozenin Venduly a Mária uspořádal v hospodě a využil příležitosti k setkání s Kateřinou. Lumír se nápadu nadšeně chytí a začne plánovat, jak si s Kateřinou přiťukne a naváže příjemnou konverzaci, při níž se konečně sblíží. Doufá, že mu Ingrid pohlídá děti, ale bohužel musí do práce. Lumír tak sežene chůvu a zbývá už jen informovat mámušku, že se oslava bude konat v hospodě. Dorazí Vilma, když ji postaví před hotovou věc? A jak oslavu naruší uplakané děti?

Gábinu čekají zdravotní komplikace

Gábina už má sice po operaci, ale souboj s rakovinou ještě zdaleka nevyhrála. Naopak to vypadá na nepříjemné komplikace. Šíma zatím doma vede vlastní boj, a to s fyzikou. Pohoří v testu a dědovi s babičkou oznámí, že dostal trojku. Už tohle bude Radek považovat málem za katastrofu, ale kdyby tušil, o kolik vážnější to s známkami ve skutečnosti je, nejspíš by se hodně divil. Šíma se svěří Jirkovi, jenž mu doporučí zavolat do Německa a požádat o přezkoušení. Hlavně mu ale klade na srdce, aby o tom řekl mámě. Gábina a Šíma si slíbili, že si vždy budou všechno říkat, jenže jsou teď oba v situaci, kdy by pravda tomu druhému mohla spíše uškodit.

Magdu navštíví Mirkova máma

Magda nepřestává doufat, že se Mirek zázračně objeví u jejích dveří a všechno si vyříkají. Není jediná, kdo se trápí. Hradbou mlčení se obrní také Mirek, jehož máma vezme situaci do svých rukou. Zajede za Magdou, aby si s ní otevřeně promluvila. Co všechno už vlastně ví a co si pouze domýšlí? Kolik jí toho přizná samotná Magda a jak se složitá situace kolem blížící se svatby vyvine dál?