Co je v životě zač charismatický Prokop z Ulice? Rodina, příroda, sport, med, tanec a zpěv, to vše ho vystihuje

Co je v životě zač charismatický Prokop z Ulice? Rodina, příroda, sport, med, tanec a zpěv, to vše ho vystihuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop Junek obohatil učitelský sbor gymnázia v Ulici předloni na podzim. V tu chvíli se začala zapalovat lýtka nejen studentkám, které dostal Prokop na starosti, ale také kolegyním. Ani Irena Landová z ředitelny nezůstala pozadu. To je seriálová role Ondřeje Studénky. Jaký je však ve skutečnosti? Budete se divit, co všechno umí.

Konzervativní

„Pravidelně si chystám sladkou snídani. Nejčastěji chleba s medem, kávu, džus. Trochu konzervativní, přiznávám, ale mám to rád,“ prozradil na sebe Ondřej Studénka v rozhovoru pro Aha!. Vaření jinak nechává na manželce, která je rovněž divadelní herečkou, a za její kuchařský um ji vychvaluje do nebe. Domácí práce mu nejsou cizí, ale raději se postará o zahradu než domácnost. 

Tradiční

Jeho rolí bylo postavit dům, zasadit strom a zplodit syna. Dva ze tří úkolů měl splněné již loni, zasadit strom mu ještě zbývalo. A když postavit dům, tak v něm vybudovat i domov pro rodinu. A protože domov má člověk jen jeden, vydává se herec pravidelně na cesty do Prahy na natáčení Ulice a zpět do Brna.

Ondřej pochází kousek od Strážnice a pět let působil ve folklorním souboru. Láska k rodné hroudě je v něm hluboko zakořeněná. 

Aktivní

Volný čas tráví nejraději v přírodě, s rodinou a hlavně aktivně. Když má chvilku pro sebe, vyráží na kolo a hraje tenis. Na dovolené jezdí po českých chalupách a rád se obklopuje dobrými přáteli. Je vystudovaný učitel a byl profesionálním tanečníkem. K pohybu vždy tíhl, což je vidět i na jeho sportovní postavě. Ke sportu vede i děti. Staršího syna by jednou rád dal na fotbal nebo gymnastiku. 

Skromný a pokorný

O Ondřejovi toho zdaleka nevíme tolik jako o jiných hercích považujících se třeba díky svým skandálům za celebrity. Do Ulice se dostal poctivým výběrem v castingu. Žádné konexe nebo doporučení, cestu k roli Prokopa Junka si Ondřej Studénka vyšlapal sám. Nikde se tím ale nemá potřebu sám od sebe chlubit. Účinkování v Ulici hodnotí velmi kladně, i když to jistě není často jednoduché.

Nejvíc se mu líbí přátelská atmosféra. Je zároveň členem Městského divadla Brno. Profesně není až tak úplně ambiciózní, kolegům, kteří získají roli místo něj, nezávidí a přeje jim úspěch. Naopak přijímá role tak, jak k němu přicházejí. Říká, že závist do jejich profese nepatří. Slavil dokonce úspěchy i na tenisovém poli. A jak dobře zpívá. To je příjemný balzám na duši. 

Zdroje článku: