Četníka ze Saint Tropez trápili neposlušná dcera, nudisté i mimozemšťané. Zjistěte v našem kvízu, kolik si toho pamatujete

Četníka ze Saint Tropez trápili neposlušná dcera, nudisté i mimozemšťané. Zjistěte v našem kvízu, kolik si toho pamatujete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ludovicovi Cruchotovi stačí ke spokojenosti opravdu málo. Přeje si jen dodržování pravidel, řád a pořádek. Jenže se zdá, že všichni dělají vše pro to, aby ho naštvali. Obzvláště jeho dospívající dcera.

Ludovic Cruchot, u nás známý jako Kryšo, je přesným odrazem cholerického člověka. Stačí málo k tomu, aby se naštval, obzvláště když někdo neplní jeho rozkazy přesně podle zadání nebo se stane něco, co jeho podřízení nemohou ovlivnit. Pro svého nadřízeného udělá první poslední a záměrně křičí na své podřízené v jeho přítomnosti, přestože mohli udělat všechno správně.

A jako v každém dobrém filmu, i zde existuje osoba, která dělá všechno pro to, aby mu klid nedopřála. Je to jeho dcera Nicole. Pan Cruchot by se mohl vsadit, že o cokoli ji požádá, ona udělá přesný opak. Nejspíše proto, aby si získala jeho pozornost. Vadí jí, že její otec nemá smysl pro módu a zábavu mladých lidí. Je značně kreativní a vždy vymyslí způsob, jak dosáhnout svého. Častokrát má domácí vězení, ale vždy se dostane ven a zadělává svému otci na problémy.

Řádová sestra Klotylda je další z oblíbenějších filmových postav. Je tak trochu blázínek a nedělá jí problém porušovat dopravní předpisy, neboť je roztržitá. V průběhu filmové série se v dobré vůli snaží Cruchotovi pomáhat, ale většinou mu spíše uškodí a málem způsobí infarkt. Ona se ale dobře baví a snaží se užívat si života naplno. Ten, kdo málem dostává infarkt ze samotného Cruchota, je jeho nadřízený, velitel Jérôme Gerber (Žerber). Klasický případ člověka, který se snaží uspokojit přání své manželky, ale zároveň si nic nevybíjí na svých podřízených (alespoň se o to snaží).

Filmů se natočilo dohromady šest. Mohlo jich být ještě více, kdyby v průběhu natáčení nezemřel režisér všech filmů Jean Girault. Zbytku natáčení se ujal Tony Aboyantz. Proč se tedy nenatáčela pokračování? Krátce po premiéře posledního filmu zemřel Louis de Funès, kterého všichni známe jako četníka Cruchota. Stanice Saint Tropez skutečně existuje a vzniklo z ní muzeum na počest této filmové série. Takže ano, část filmu se natáčela na skutečné policejní stanici.

Věděli jste, že Louis de Funès zemřel krátce po premiéře posledního filmu?
Věděli jste, že Louis de Funès zemřel krátce po premiéře posledního filmu? | Zdroj: © Česká televize

První díl se jmenuje Četník ze Saint Tropez. Pojednává o přeložení hlavní postavy k jednotce do stejnojmenného města. Dcera Nicole, která se chce zalíbit místní mládeži, svým novým přátelům nakuká, že její otec vlastní jachtu. Cruchot na svou dceru nemá čas, vyšetřuje případ krádeže drahého obrazu, který je ve filmu velmi důležitým předmětem.

Ve druhém díle, pojmenovaném Četník v New Yorku, si Cruchot nepřeje, aby jeho dcera jela s ním. Ta si ale nakonec najde způsob, jak se nalodit. Zatímco Nicole sklízí slávu jako údajný sirotek, její otec je považován za blázna, který bez své dcery nemůže být a vidí ji všude, kam se podívá.

Třetí díl, Četník se žení, si dělá legraci zejména z faktu, že Cruchot nemá ve své domácnosti hlavní slovo, jelikož v něm vládnou dvě ženy, které rozhodují za něj. V dalším díle, Četník ve výslužbě, jsou všichni posláni do důchodu, což nesou velmi těžce. Díl následující je brán jako sci-fi, kdy četníci chytají mimozemšťany. A poslední díl se přepsal na poslední chvíli. Četník a četnice totiž reaguje na změny ve Francii, kdy ženy dostaly právo sloužit jako četníci.

Vybavujete si děj všech šesti příběhů detailně? Pojďme se o tom přesvědčit. Vyplňte náš kvíz o deseti otázkách a zjistěte, kolik toho skutečně víte.

Tyto filmy byly bezpochyby legendární, co se týče zábavy. Do jisté míry odráží běžný život, naši snahu docílit spokojenosti, která většinou nikdy nenastane, a pokud ano, nevydrží nám dlouho. Nevrlý Cruchot by nám mohl povídat. Věříme, že jste si u našeho článku vzpomněli na ty nejhlubší detaily této filmové série a zároveň jste se pobavili, stejně jako zavzpomínali na staré dobré časy.

Zdroj článku:
  • Autorský text