AZ-kvíz: Ani jeho moderátor netušil, že bude tak oblíbený. Zahrajte si s námi zjednodušenou verzi

AZ-kvíz: Ani jeho moderátor netušil, že bude tak oblíbený. Zahrajte si s námi zjednodušenou verzi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když AZ-kvíz v roce 1997 začínal jakožto nástupce dvouleté vědomostní soutěže Ypsilon, ani Aleš Zbořil, který obojí uváděl, neměl představu, jaký fenomén z toho vzejde. Pusťte se s námi do jednoho z našich vlastních AZ-kvízů.

Telekvíz byl v podstatě jen několikaminutovou programovou výplní ve vysílání, ale přesto moderátoru Aleši Zbořilovi pomohl nabýt cenné zkušenosti pro další moderování v následném Ypsilonu a o další dva roky později v dodnes populárním AZ-kvízu. Čím to vlastně je, že se mu staly osudnými právě televizní vědomostní soutěže? „To přišlo náhodou, protože nikdo nemohl v pětadevadesátém nebo v sedmadevadesátém roce tušit, že Ypsilon, potažmo AZ-kvíz, bude tak populární, že se bude vysílat čtyřiadvacet let,“ řekl během rozhovoru v roce 2021, dnes už je to tedy bezmála šestadvacet let od uvedení prvního dílu AZ-kvízu.

Legenda mezi českými soutěžními pořady je stále s námi, ale není stejná, jako byla před těmi mnoha lety. Průběžně se obměňovala celá řada věcí, např. asi čtyřikrát proběhla proměna dekorace, jedna významná proměna grafiky a částečně také pravidel. „To bylo v roce 2008, v novém působení Ládi Cmírala v roli režiséra AZ-kvízu.“

Ať už se ale změnilo cokoli, pořád platí, že soutěžící se do pořadu nadále nadšeně přihlašují. Pokud se vám nechce příliš riskovat v televizním studiu, můžete si nanečisto zahrát náš malý AZ-kvíz.

Jestli vás naše verze AZ-kvízu pobavila a potěšila tak, jak doufáme, určitě si rádi zahrajete další podobné kvízy.

Zdroj článku: