A je to tady! Film s Tomem Cruisem se bude natáčet ve vesmíru

A je to tady! Film s Tomem Cruisem se bude natáčet ve vesmíru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak to tady ještě nebylo! Už máme za sebou mnoho snímků, které se ve vesmíru odehrávaly. Vše se ale točilo v bezpečí matičky Země. Nyní se budou přepisovat dějiny, protože filmová produkce se přenese desítky kilometrů nad zemský povrch.

Nový rozměr natáčení

Tom Cruise je ve skvělé formě. Někdo by řekl, že téměř nestárne. Zatímco jej můžete vidět, jak seskakuje z letadla padákem jako skutečný profík, herec o sobě sám řekl, že se naučil pilotovat i stíhačku. Bodejť by ne, když má za sebou natáčení rolí stíhacího pilota ve snímcích Top Gun. Možná své slavné tváře využil a mohl se i přes to, že je civilista, stíhačkou skutečně proletět. Pilotovat letadlo mu však nestačí.

Natáčení ve vesmíru

Již před několika týdny vypustil do světa informaci, že má v plánu natočit první hraný film ve vesmíru. Jak se tam dostane? Bude mu pomáhat americká NASA i svérázný podnikatel Elon Musk, který bez schválení vlád světa nyní protkává vesmírný prostor družicemi. Ty budou šířit tak silné elektromagnetické záření, že si bude u jeho společnosti možno zakoupit internetové připojení kdekoliv na naší zemi. 12 tisíc družic tak bude zajišťovat dostatečně silný signál, abyste za necelých 100 dolarů měsíčně chytli internet kdekoliv.

Dalším projektem tohoto podnikatele je i program SpaceX, který si klade za cíl dovézt první turisty na oběžnou dráhu a později dobýt Mars. A právě s tímto projektem se spojil i Tom Cruise s vidinou, že by bylo možno dovést filmovou produkci do vesmírného prostoru.

Projekt už má režiséra

Velkou výzvu přijal režisér Doug Liman, když se zaručil, že celý projekt bude režírovat. Ten byl podle dostupných informací i u samotného zrodu celého projektu a sám se postaral o první nástřel scénáře k novému filmovému trháku. Pod jeho režisérskou taktovkou tak po akčňáku Mr. & Mrs. Smith a Na hraně zítřka vznikne zcela nový snímek.

O ději filmu zatím nebylo nic upřesněno. Jisté ale je, že jeho vznik je potvrzen, a že se Tom Cruise při jeho natáčení skutečně podívá do vesmírného prostoru.