Prostřeno: Jak vaří extrémní sportovci? Extrémní fórky, kuchyně i kuchaři

Prostřeno: Jak vaří extrémní sportovci? Extrémní fórky, kuchyně i kuchaři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V příštím týdnu čeká na diváky extrémní Prostřeno s extrémními sportovci. Hned v pondělí si jeden z kuchtíků zkusí pletení vánočky. Moc pramenů těsta vyřeší velice originálně. Když se soutěžící potkají poprvé u stolu, atmosféra bude přátelská, všichni se znají. Ale vydrží jim pohoda celý týden?

Tentokrát mají soutěžící pro strach uděláno a ve svých sportech jdou, jak se říká, „do plných“. Jak ale zvládnou adrenalin u plotny? A jak moc se projeví jejich přirozená soutěživost a chuť vyhrát? Extrémní bude i počasí. Týden zahájíme na horách, v Krkonoších.

Prvním hostitelem je Adam Raiter

Zdroj: FTV Prima

Adam je umělecký truhlář a nadšený sportovec. Ten se už v Prostřeno jednou mihnul – jako náhradník na večeři. A tolik se mu to zalíbilo, že se z role strávníka chtěl dostal i do té hostitelské. Adam není tvář neznámá. Proslavil se jako ex Agáty Hanychové, také bojoval o přežití v jedné reality show a v Prostřeno se konečně ukáže sám za sebe.

Adam své hosty pozve na hory, do jedné horské chaty, která mu je tak trochu druhým domovem. A rozhodne se vsadit na vánoční menu, protože Vánoce miluje. To, že jde o vánoční menu, se ale hosté dozví až během večeře. Z Adamova menu to hádat nemohou. To je psané trochu odvážně – lososové Radical Ride, adrenalinový vývar z prudkých vodních proudů, freestyle kapr na terénní bramborové dráze a Quad cork ze zlata. Jen ti, co rozumí sportovní terminologii, tuší, o co se jedná. Během večeře dojde i na zdobení stromečku a předávání dárečků. I když ty si hosté budou muset darovat z toho, co mají s sebou. Na Vánoce nebyli připravení….

Na horách bude i úterý s Danem Milerem

Zdroj: FTV Prima

Počasí natáčení přeje, všude spousta sněhu a také jídla. O něj se postará freestyle MTB biker a sportovní promotér Dan. Mezi jeho koníčky patří otužování, vodní sporty, kolo a snowboard. Dan má rád adrenalin všeho druhu a sám o sobě tvrdí, že je optimista a pečlivý lajdák. Jako lajdák se ale rozhodně neprojeví u plotny.

Dan vsadí na moderní kuchyni světových chutí, když připraví tacos de Camarones, Tom Kha Gai Coco polévku, hovězí steak, pepřovou omáčku a pečené brambory a jako dezert Suzette. A právě dezert dá hostům nejvíc zabrat. Marně si budou lámat hlavu, co to vlastně je. A ony jsou to palačinky. Francouzské. Šmejdit se bude v Danově obytňáku, odkud si hosté odnesou spoustu oblečení. Zábava bude sportovní, Dan pro hosty připraví netradiční závody.

Ve středu se předvede jediná žena, Natálie Kotková

Zdroj: FTV Prima

Také třetí večeře proběhne na horách v horské chatě. Tentokrát se na ni bude muset jet rolbou, jinak by se tam nikdo nedostal. Natálie Kotková je moderátorka, influencerka a surfistka. Natálie miluje kočky, cvičí jógu, má ráda tanec, ale taky focení, natáčení a editaci videí. Dokud něco nevyzkouší, bude ji to vždy lákat a bude si říkat, jaké by to asi bylo.

I ona svůj hostitelský den pojme docela vážně. Na hory si přiveze nejen svoje suroviny, ale i spoustu nádobí. Natálie vsadí na menu letem světem, když připraví předkrm z Itálie, carpaccio z červené řepy, druhý předkrm bude z Kanárských ostrovů, Gambas al Ajillo, hlavní chod z Thajska na Lomboku, žluté „curry“, a nakonec maminčin „číský dort“. I Natálka volí sportovní zábavu na sněhu.

Ve čtvrtek s Danielem Hankou

Zdroj: FTV Prima

Čtvrteční soutěžní menu připraví profesionální lyžař. Ten rád hraje na kytaru, lyžuje, bruslí, jezdí na wakeboardu a baví ho stará auta. Sám o sobě tvrdí, že je decentní lidská bytost, občas je trochu punk. A prý je i vtipný, což tedy je, protože celý týden vtipkuje se svým osobitým smyslem pro humor.

Daniel hosty pozve k sobě domů do Prahy do bytu, kde žije s přítelkyní a se svým psem. Danielovo menu zní na papíře stručně: caprese, ball Tip, hamburger a tiramisu. A je vyladěné do nejmenších detailů. Místo polévky volí maso, kterého se sní 300 gramů na osobu. Jako zábava bude elektrická kytara, na kterou se všichni naučí hrát.

V pátek hosty přivítá Filip Podmol

Zdroj: FTV Prima

Páteční extrémní večeři připraví motokrosový jezdec. Jeho největším koníčkem jsou motorky a auta. A sám o sobě si myslí, že má dobrý charakter. Filip hosty pozve do domu, ve kterém žije se svou přítelkyní a jejím tatínkem. Ten je, stejně jako Filip, závodník. Dům, zahrada i garáže jsou tak plné aut a motorek.

Filip se netají tím, že vůbec nevaří, ale snažil se dobře se připravit. Přítelkyně mu pomohla menu sestavit i natrénovat. Filip slibuje burratu po italsku, hovězí vývar, steak s bramborem a fazolkami a čokoládové překvapení s ovocem. Jediné, v čem si věří, je hlavní chod, protože steaky má rád. Jenomže jako na potvoru právě při přípravě hlavního chodu se Filip zasekne a steaky se mu nepovedou podle jeho představ. Zábava bude pochopitelně na motorkách a napínavé to bude až do konce.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text