Hvězdy Slunečné: Co je při natáčení pobavilo a kdy se jim naopak strachy tajil dech

Hvězdy Slunečné: Co je při natáčení pobavilo a kdy se jim naopak strachy tajil dech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Malebná zemědělská usedlost obklopená zelení a božským venkovským klidem, love story zmítaná žárlivostí a pokusy druhých o její konec, velká odhalení rodinných tajemství a intriky směřující k získání statku Popelkových i Jankovo firmy. To vše si diváci mohou vychutnávat při sledování Slunečné. Co je jim ale na obrazovkách odepřeno, jsou všelijaké zážitky herců z natáčení.

Okamžik slávy zvířecí herečky v pražských ateliérech

Kristýna Kociánová (postava Eriky) měla tu čest nastoupit do rozjetého projektu Slunečné a znovu spolupracovat se stejným štábem, se kterým v minulosti točila seriály Krejzovi a Přístav. Děj příběhu se odehrává z části na statku, kde se točí venkovní scény a ty vnitřní se pak skládají dohromady v ateliéru v pražských Malešicích. A co by to bylo za statek bez zvířat? Co se Kristýny týče, ta se většinou setkává s kozami, ale jednou ji přece jen při odchodu z natáčení překvapil někdo jiný: „Jednou, když jsem dotočila a odcházela jsem z ateliéru k autu, venku čekala na svůj výstup kráva, což mi skoro v centru Prahy přišlo krásně absurdní. Tak jsem se s ní aspoň vyfotila,” prozradila v rozhovoru. 

Hon na slepice

Roman Tomeš pro změnu vzpomíná na scénu, kdy měli nesnesitelné sociální pracovnici nastražit hejno slepic a kozu do auta. Když ale auto otevřeli, slepice se rozutekly po širokém okolí vesnice. Měli co dělat, aby je všechny pochytali. 

Piknikový dýchánek v mezipauzách natáčení aneb i “šlofíček” se hodí

Když není, jak se říká, zrovna do čeho píchnout a herci čekají, až přijde jejich čas natáčení, odpočívají v zákoutí statku, kam kamery nedohlédnou. V tom si v letních dnech libují seriálové drbny Dolejšová a Slaninová. Jak prozradila Eva Decastelo, představitelka Zuzany Dolejšové: „Když jsme sem jezdívaly v létě, vozívaly jsme si sem piknikové deky. Protože všechna místa k sezení, která tu jsou, bývají většinou v záběru. Tak jsme si vždycky rozložily deky a čekání na náš obraz si udělaly co nejpříjemnější. Jednou jsme načapaly Vladimíra Polívku, že tam spí.“ 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nečekaná koňská fobie

Eva Burešová má ke koním velmi vřelý vztah. Ale jen jako hlavní hrdinka Týna Popelková. 

Herečka, která se jinak do všeho vrhá po hlavě, vzala tentokrát zpátečku. Pro scény na koni za sebe na plac nakonec posílá kaskadérku, protože nepřemohla svůj strach, který ji poléval, kdykoliv se měla ke koním jen přiblížit. O to větší se dostavil, když se její kůň jednou vzepjal na zadní. Není tedy divu, že svou dublérku s otevřenou náručí uvítala. 

Filip Blažek oproti Evě zase lituje, že scén, kdy se mohl vyhoupnout do koňského sedla, bylo až moc málo. O to více si posteskl, když si vzpomněl na tréninky před natáčením, které se dnes již nedějí.