Pondělní Ulice: Magda s Prokopem si slibují, že si nebudou dělat žádné naschvály. Franta vyklízí pole Evě a Milošovi

Pondělní Ulice: Magda s Prokopem si slibují, že si nebudou dělat žádné naschvály. Franta vyklízí pole Evě a Milošovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda s Prokopem jsou definitivně od sebe. Pojí je pouze škola, ve které oba pracují. Nezbývá proto než si slíbit, že si nebudou házet klacky pod nohy, zachovají si svou profesionalitu a nebudou už otevírat soukromí. To Franta se ve svém soukromí už raději nebabrá, protože podělal vše, co mohl. A jelikož bude více času teď trávit se svým synem v Amsterdamu, nabízí Evě s Milošem byt.

Ještě nedávno Evu hřál norkový kožich a snídani zapíjela šampaňským

Jako by se chtěl Franta vykoupit ze svých hříchů, nabízí Evě a Milošovi v nouzi svůj byt. To se jim hodí, protože Eva totiž zažívá životní sešup. Ještě nedávno se nesla jako páv, u Šárky v kavárně kritizovala její výběr vín a hřál ji její norkový kožich. Ovšem to se snažila si nalhat, že je někým jiným, než ve skutečnosti je. Eva je zkrátka Eva a na Karibik nejspíš nikdy mít nebudou. Respektive nemají na něj teď, a to se tolik těšila. Evě a Milošovi se teď kazí, co se dá. Zatímco ještě nedávno Eva nakupovala plavky a zvala Anču na víno, teď hledá, kde by s Miloškem hlavu složili.

Hrozí, že přijdou o byt, a v dnešní době vysokých nájmů není hledání náhrady žádná radost. Naštěstí je tady Franta, který po šňůře neúspěchů vyklízí pole. Bude spíše v Amsterdamu, a tak Evě s Milošem byt milerád přenechává. Má ovšem podmínku. Bude v něm chtít občas přespat. To ale není pro Evu a Miloše žádný problém. Naopak u sebe Frantu rádi ubytují a dozví se pikantnosti z jeho života. Zejména Evu bude zajímat, jak mu klape oddělený život se Skyler.

Milošovi je prostředí Bedřichova bytu velice známé.
Milošovi je prostředí Bedřichova bytu velice známé. | Zdroj: TV Nova

Prokop se před Magdou chová, jako by měl z rozchodu radost, před Mirkem si však sype popel na hlavu

Zatímco Magda doufala, že bude Prokopa rozchod alespoň trochu mrzet, vypadá to, že si svou novou životní situaci dokonce užívá. Minimálně je na něm vidět, že se mu ulevilo. S Magdou v ředitelně se navzájem ujišťují, že je rozchod nepoznamená a že oba dokážou zůstat profesionály. A to možná dokážou vzhledem k tomu, že Mirek pořád shání někoho schopného, zarputilého, zkrátka Prokopa. Ten potřebuje nový impuls, a proto je pro něj Mirek jako zjevení. Stále někoho hledá, a dokonce mu rovnou nabízí práci v Berlíně, a to přes prázdniny. Mohl by to zkusit, a pokud by to klapalo, klidně by ve škole dal výpověď. Magda tedy skončila jako kůl v plotě.

Prokop ji odlákal Mirkovi od oltáře, ale nakonec ji také opustil a spikl se s Mirkem. Ten kouká jako vyjevený a nejspíš, kdyby neměl svou Stefi, by po Magdě znovu skočil. Je mu chudák holky líto. Navíc z toho může mít ještě černé svědomí. Prokop totiž nadhazuje, že mu Mirek rozchod s Magdou předpověděl. Pokud si dobře pamatujete, konkrétně mu radil, aby to zase nepodělal. Že by to byla vážně nějaká kletba, která nad Prokopem celou tu dobu visela, a proto nemohl být sám sebou?

Zdroj článku:
  • Autorský text