Zoufalé manželky: Seriál plný tajemství, lásky, dramatu a komedie

Zoufalé manželky: Seriál plný tajemství, lásky, dramatu a komedie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Producenti už od začátku první série nikdy nepochybovali o tom, že pořad bude mít druhou sezónu, protože seriál byl absolutním hitem od prvních dílů. Pilotní díl měl v USA sledovanost 21,3 milionu diváků, což vytvořilo rekord.

Sledovanost seriálu předčila očekávání

Pořad si od první epizody našel své diváky, a když přišel čas na finále, zlomili další rekord a závěrečná epizoda byla vůbec nejsledovanější z celé série s 30 miliony sledujícími během premiéry.

Eva Longoria dokázala vytvořit postavu mrchy, která byla nakonec oblíbená

Eva Longoria byla úplně první oslovenou herečkou pro roli Gabrielle Solis. Její role byla velmi zajímavá, protože byla prezentována jako znuděná manželka, která trpěla nedostatkem pozornosti svého manžela. 

Její postava byla napsána tak, aby byla zlá a nebyla oblíbená, ale Longoria nakonec vytvořila něco, v co tvůrci ani nedoufali a svou postavu nakonec nechala projít složitým vývojem, kterým si Gabrielle získala divácké sympatie. Navzdory podvádění a nepříliš dobré povaze se později vyvinula v silnou postavu se spoustou hodnot.

Název seriálu byl až třetí volbou

Název seriálu Zoufalé manželky je tak známý, že jde rozhodně o dobrou volbu. A to se původně uvažovalo o názvech Tajemství na Wisteria Lane nebo Tajné životy manželek.

Život ve zdánlivě poklidné ulici byl ve skutečnosti pořádně divoký

Gabrielle, Susan, Bree, Lynette a potom i Edie se zapsaly do seriálové historie. Herečkám role přinesly nevídaný úspěch a natočily celkem 180 hodinových epizod. Seriál měl i další zvláštnosti, například hlavní role obsazené výhradně ženami.

A s každou další sérií se zvedala i sledovanost a úměrně tomu i platy hereček. Dokonce i počet mrtvých a odstraněných postav byl na rekord. V seriálu šlo rovnou o 52 postav, kterým se stala nehoda, nebo byly zabité.

Marcia Cross neměla v roli Bree chybu

Postava, kterou Marcia Cross v seriálu tak brilantně ztvárnila, byla inspirována skutečnou osobou, matkou producenta Marca Cherryho. Byla to velmi silná žena, která měla neuvěřitelné kuchařské schopnosti a byla čistá perfekcionistka. Producent se jí tak možná trochu za její dokonalost chtěl pomstít.

Zvláštní je, že s Bree by se asi těžko žilo pod jednou střechou, ale v jádru to byla dobrá kamarádka a matka, přestože nebylo snadné s ní vyjít. Dalším zajímavým faktem o herečce je, že zatímco herci natáčeli 3. řadu, Cross byla těhotná, a proto museli být kameramani velmi kreativní s úhly, které natáčeli. Bree tak byla většinou zabíraná hodně z blízka anebo před sebou měla něco, co zakrylo její postavu.

Marcia Cross, zdroj: FTV Prima

V 16. dílu je na její postavu záběr zezadu a za herečku, která odešla na mateřskou, zaskočila herečka Carolyn Howard.

Překoná nějaký seriál určený především pro ženské publikum „Zoufalky“ ve sledovanosti?

Tvůrcům se povedlo skvěle namixovat tu správnou dávku lásky, vášně a dramatu, a proto ani dnes seriál netrpí nedostatkem divácké pozornosti.

Sledovat ho můžete večer na Prima Love nebo na nové streamovací platformě, kde si lze vybrat hned z několika dabingových verzí.

Zdroje článku: