Rozmary bohatých bělochů a dovolená za všechny prachy, Bílý lotos si nebere servítky

Rozmary bohatých bělochů a dovolená za všechny prachy, Bílý lotos si nebere servítky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Normální skupinka typických turistů? Ani zdaleka. Účastníci zájezdu z HBO řeší krize méněcennosti, příjmové nerovnosti i negativní aspekty jednotlivých generací.

"Co je to proboha za lidi?"

To pronese jedna z pracovnic resortu při pohledu na připlouvající loď s novými klienty hotelu. Ačkoliv to zprvu zní, jako by odsuzovala turisty pouze na základě prvního dojmu, čím víc budete epizodami postupovat, tím častěji si budete tu samou otázku klást i vy. 

Zdroj: Autor: Praew stock / Shutterstock

Mezi novými klienty resortu jsou například novomanželé Shane a Rachel, ti zjistí, že jsou ubytováni v jiném apartmá, než jim Shanova bohatá maminka zarezervovala, na což Shane vcelku nenormálně reaguje a nemůže to dostat z hlavy. Pak je tady zhrzená Tanya v podání Jennifer Coolidge, která se na Hawai přijela rozloučit s ostatky své matky, které rozprášila do moře. Poslední skupinkou jsou pak manželé Nicole a Mark, který má pocit méněcennosti a vedle úspěšné manželky se cítí ušlápnutý. S nimi vyrazily na dovolenou i jejich dospělé děti, Quinn a Olivia, kterou doprovází její kamarádka Paula.

Bavit vás bude i výkon protagonistů v rolích pracovníků hotelu, především provozní Armond, který se s úsměvem snaží řešit problémy a uspokojovat rozmary svých hotelových hostů.

Zdánlivě dokonalá dovolená se mění v životní zkoušku takřka pro všechny, každý má zkrátka své problémy. Dialogy se postupně vyostřují a z příjemné komedie se stává satirické drama poukazující na generalizaci a stereotypy ve společnosti, rasovou příslušnost a s tím spojenou nadřazenost a na problémy jednotlivých generací, přičemž si tvůrci neodpustili ani pohled na současnou mladou generaci, která chvilku nevydrží bez mobilu.

Bavit vás bude i výkon protagonistů v rolích pracovníků hotelu, především provozní Armond, který se s úsměvem snaží řešit problémy a uspokojovat rozmary svých hotelových hostů, jako je třeba potřeba dokonalé večeře na nějakém skvělém instagramovém místě, přitom by si Armond nejraději jen tak poseděl u skleničky s nějakým milým hochem, je to zkrátka jedna z postav, které vám bude líto.

Kousavé dialogy a skvělé herecké výkony

Šestidílný seriál z dílny HBO každou epizodou více a více graduje, scenáristi si na své práci dali skutečně záležet. Kromě komediálního až satirického zpracování současných palčivých témat ve společnosti se můžete těšit na dobré obsazení, mezi protagonisty seriálu patří například Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Fred Hechinger, Jake Lacy a další. 

Hledáte příjemný seriál, jehož sledování vám nezabere několik týdnů, náramně se u něj pobavíte, ale zároveň i zamyslíte? Dejte Bílému lotosu šanci.

Zdroj článku:
  • autorský text