Skryté filmové poklady v nabídce Netflixu

Skryté filmové poklady v nabídce Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedním z důvodů, proč je Netflix tak oblíbený, je jeho rozmanitost. Samozřejmě jsou známé především seriály, které nejen nakupuje, ale přímo si je nechává natáčet a rozhodně na nich nešetří. Stejně pestrý je i sortiment nových filmů, kvůli neustálému přesouvání premiér v uplynulém období.

Netflix ale velice chytře zařazuje do své tvorby i starší filmy, které nejsou v běžných komerčních televizích až tak často v nabídce, a proto se na ně divák rád po letech, nebo dokonce poprvé podívá.

Pokud patříte mezi diváky, kteří nad současnou tvorbou kroutí nevěřícně hlavou a přemýšlí, kam se poděly ty chytré a zajímavé filmy, můžete jít zabrouzdat do netflixovské knihovny a zjistit, zda nenajdete nějaký filmový poklad.

Náš tip na skvělou podívanou, u které neusnete

  • Mnichov

Historické drama 2005, USA, Kanada, Francie.

 

ČSFD dává 80 %.

Z dílny Stevena Spielberga (na úvodní fotografii) vzešel zajímavý snímek připomínající řádění palestinské teroristické organizace s názvem Černá zmije. Toto vražedné komando na LOH v Mnichově v roce 1972 zajalo a posléze popravilo 11 členů izraelského olympijského týmu.

Dějová linka:

Agent Mossadu v reakci na tragické události z Mnichova je pověřený sestavením týmu, který ale nebude mít žádné oficiální spojení s izraelskou vládou. Jeho posláním je zabít vybrané cíle, které by mohly mít nějakou spojitost s útokem na OH.

Velící agent vražedného komanda Avner Kaufman si k sobě vezme ještě 4 další muže a trestná výprava začíná. Film diváky provází nejen řadou akčních scén, ale věnuje se i jejich černému svědomí a hádkám, které doprovází pochybnosti o správnosti celé akce. Do děje se také vmíchají agenti CIA a postupně je odhalované pozadí celé akce na OH.

V jedné z hlavních rolí se můžete těšit na Daniela Craiga. Z dalších herců to jsou například australský oblíbený herec Eric Bana, irský herec Ciarán Hinds, Američan Omar Metwall, francouzský herec a režisér Mathiev Kassovitz, německý herec Hanns Zichler, Izraelka Amelet Zurer a další. Jde tedy o hodně velkou mezinárodní spolupráci.

Film je vzrušující a politicky neutrální pohled na spory v neřešitelném politickém problému. V roce 2005 se snímek umístil na třetím místě v nejlepších filmech roku s velice pozitivním ohlasem kritiků i diváků.

Ačkoliv je Mnichov beletristickým dílem, popisuje mnoho skutečných událostí a postav. Zajímavostí je, že v roli trenéra wreslingu hraje izraelsko-americký herec Guri Weinberg postavu svého otce vlastního otce, který byl jednou z obětí olympijského masakru. Guri měl tenkrát sotva měsíc.

Soundtrack filmu byl nominovaný na Oscara a cenu Grammy.

  • Krab Bubeník

Válečný film 1977, Francie.

 

ČSFD hodnotí 76 %.

Téměř neznámý francouzský válečný film z roku 1977 je poměrně těžké někde dohledat, proto můžete využít této netflixovské nabídky.

Film natočil Pierre Schoendoerffer podle své knihy, která zaznamenala velký úspěch. Děj filmu se odehrává několik dní před pádem Saigonu, tedy ve velice zajímavém, a ne úplně známém období, kdy končí část evropské koloniální historie. Hlavní postava filmu Willsdorf byla vytvořená podle skutečné postavy Pierra Guillaumea (1925-2002).

Dějová linka:

Na palubě francouzského torpédoborce vzpomínají tři členové posádky ve složení lodní lékař, kapitán a mechanik na svého bývalého kamaráda, který se pod přezdívkou Crabe – Tambour stal legendou. Film získal tři Césary. Dva si odnesli herci hlavních postav Jean Rochefort a Jackques Dufilho a třetí si zasloužil kameraman Raoul Coutard.

Vychutnejte si tento dobrodružný, ale zároveň poetický příběh o hrdinství a umírání.

 

Zdroj:

  • autorský článek