Zlatá labuť: Šťastného konce se nedočkáme, seriál zřejmě končí třetí řadou

Zlatá labuť: Šťastného konce se nedočkáme, seriál zřejmě končí třetí řadou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváky čeká nejspíš zklamání, pokud počítali s tím, že seriál Zlatá labuť skončí pro přeživší postavy obdobím, kdy bude země osvobozená od německé nadvlády. Druhá série, která stále běží a se sedmnácti epizodami se letos uzavře, je stále v roce 1939.

Představitelka nejoblíbenější seriálové postavy Kristýna Ryška v rozhovoru pro Radio Prostor uvedla, že v současné době se natáčí třetí série. Ta by měla být poslední. S největší pravděpodobností, pokud děj třetí série naváže na tu druhou, skončí tedy seriál uprostřed válečné vřavy a osudy postav tak zůstanou otevřené.

Nezbývá tedy než doufat, že popularita a nebývalý ohlas, který seriál má, dokáže přesvědčit tvůrce, aby se v natáčení pokračovalo. Byla by škoda tak nákladné kulisy nevyužít pro mnohem delší příběh, než který zatím diváci dostali. Navíc jde o jeden z nejpopulárnějších projektů, který TV Nova za poslední rok představila, a po dlouhé době jde o úspěch jiného než kriminálního žánru.

Pro Kristýnu Ryšku jde o životní roli, ale vzhledem k náročnosti natáčení, na které musí dojíždět až z Moravy, kam se během pandemie s rodinou odstěhovala, pro ni bude konec natáčení možná úlevou. Jak uvedla, když natáčí první záběry a musí být na pátou hodinu ráno v maskérně, tak je to hodně náročné.

Na druhou stranu jí role Ireny přinesla popularitu, kterou ani sama nečekala. Její postava byla oblíbená už od prvních epizod, kdy se ukázalo, že hlavní linka Petra a Báry je trochu nudná.

Ryška se trochu bála, že s prozrazením Irenina tajemství její postava ztratí část fanoušků, ale ono to bylo právě naopak. Jak moc oblíbená je se dozvěděla až se zpožděním, když ji na ohlasy diváků upozornila sestra, která se jí stará o sociální sítě. Reakcí bylo hodně a jak Ryška prozradila, nenašla na Irenu ani jednu zápornou reakci. Největším překvapením však pro ni i pro produkci bylo, že se díky lesbické tématice seriál stal populárním i v zahraničí.

I z tohoto důvodu je trochu nepochopitelné, že by se tak úspěšný projekt měl ukončit v době, kdy bude děj zřejmě někde kolem roku 1940. Krásně by se daly natočit na každý rok třeba dvě série, a to až do roku 1945.

Beata Kaňoková, která ohlásila, že by se mohla po mateřské dovolené vrátit v květnu natáčet, tak už možná ani nebude mít kam se vrátit. Na druhou stranu prozradila, že její postava tedy zatím přežije, přestože se z děje kvůli hereččiným mateřským povinnostem na čas vytratí.

Pokud se seriálové osudy uzavřou se třetí sérií, zůstane toho mnoho, co si bude divák pouze domýšlet.

Zdroje článku: