Zlatá labuť: Přízeň diváků rozhodla – podobu dostává třetí řada oblíbeného seriálu a osudy postav budou drsnější a surovější

Zlatá labuť: Přízeň diváků rozhodla – podobu dostává třetí řada oblíbeného seriálu a osudy postav budou drsnější a surovější
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zlatá labuť je největším překvapením posledních let nejen pro diváky, ale i pro tvůrce. Zatímco první díly diváci přijali vlažně a jedna kritika střídala druhou, zajímavý děj nakonec dokázal u diváků zabodovat. Právě sledovanost první série umožnila tvůrcům natočit i pokračování.

A díl od dílu se o seriálu stále více diskutuje na sociálních sítích, fanoušci debatují o dalších osudech a vyjadřují své pocity ohledně chování i osudů postav, A to je vždy dobré znamení.

záběr z druhé série
záběr z druhé série | Zdroj: TV Nova

Velkým překvapením je skutečnost, že si jedna z postav, která nebyla původně psaná jako ta největší role, dokázala získat post hvězdy seriálu. Irenu diváci milují! Přestože je to pěkná potvora, má v sobě něco, co diváky přitahuje a Kristýna Ryška je v této roli fenomenální. Už samotná skutečnost, že je její lesbická orientace považovaná za nemoc, která se léčí elektrošoky a zásahy do mozku, je dramatická. Ubrání se Irena situaci, do které ji rodina dostala?

Velký zájem diváků přispěl i k tomu, že bude i třetí série. Už se pracuje na scénáři a rozhodně to nebude „sladké a romantické“ pokračování, protože to ani atmosféra 2. světové války neumožňuje. Diváci si však už zvykli, že jejich oblíbené postavy nečeká jen štěstí a že budou muset zdolávat jednu překážku za druhou a některým půjde i o život. Možná právě to seriál odlišuje a nesklouzl do běžných komerčních seriálů, kdy uplyne epizoda a nestane se vlastně nic a postavy řeší malichernosti.

Pamětníci 2. světové války už ubývají a seriál pomáhá připomenout tuto těžkou dobu

Řada lidí nemá o hrůzách války, kterou si prožívali naší předci moc jasnou představu. Kdo nezažil vyprávění zúčastněných a neměl ve škole učitele, který by dokázal dějiny 2. světové války podat poutavou formou, má možnost se teď do atmosféry této doby alespoň trochu ponořit. Přestože jde jen o seriál komerční televize, určitě upozorňuje na celou řadu událostí a také na nespravedlnost, strach, krutost, beznaděj, zradu i hrdinství nebo prospěchářství.

Co říká o seriálu producentka Klára Follová:

Život se Zlatou labutí byl zejména rychlý. První námět v rozsahu několika stran (tehdy pod názvem Obchodní dům) jsem četla v březnu 2022, na podzim 2022 jsme začali točit a už od ledna 2023 jsme vysílali. Naše tempo bylo vražedné.

 A něco k Ireně Maškové

 My jsme ji nechtěli mít jako čistou záporačku. Irena má v sobě pod tou tvrdou slupkou něco dobrého. Ale brání se tomu, aby se to projevovalo, protože předpokládá, že by jí to mohlo zkomplikovat cestu k vytouženému cíli. Předpokládá, že nenechat to dobré proniknout na povrch je jediná cesta, jak toho dosáhnout, částečně i proto, že v tom byla tak vychovaná. Nicméně diváci z ní tento vnitřní boj cítí, a to se jim na té postavě líbí,

říká producent Filip Bobiňski.

Na světě je fotka z druhé série, která vyvolala celou řadu spekulací

Všichni v černém. To by mohlo znamenat, že Markéta zemřela. Jsou zde Kučerovi a Ditrichovi. Ze tří sourozenců Kučerových chybí také Rudolf. To by ale přítomnost Ditrichových nedávala smysl. Spíše to nahrává variantě, že Markéta nezvládla těhotenství nebo porod. Tragédie by umožnila Petrovi konečně žít s Bárou, pokud ta nepodlehla opět Záhořovi, pro kterého měla stále trochu slabost a který se jí zrovna v současných epizodách snaží přesvědčit, že se změnil.

Zdroje článku: