Dnes v Ulici: Sonin večírek bude pro Magdu až příliš velkým soustem

Dnes v Ulici: Sonin večírek bude pro Magdu až příliš velkým soustem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věci, které jsou divné, mohou být ještě divnější. Magda, která jen velmi těžko vydýchává svou novou sousedku, teď častěji na chodbách potkává i Prokopa. Ten nechybí ani na kolaudaci Soniny nové pracovny, na kterou je také zvána, ale odmítá jít. Už tam by se přitom dozvěděla řadu pikantností.

Na rozdíl od Magdy Soňa Prokopa k oltáři nepotáhne

Soňa není typ člověka, kterému byste se mohli plně otevřít. Pro většinu svých kolegů představuje riziko. Většina se jí tedy straní. Až na Irenu, která ráda dává druhé šance nesprávným lidem, a na Prokopa, který je z ní úplně paf. Otík a Eddie mají Soňu prokouknutou. Dokonce už probírají verzi, že jsou si Soňa a Prokop blíže, než oba předstírají. Eddie, ačkoliv vždy vypadal tak, jako by mu uletěly včely, má na lidi dobrý čich. Za na první pohled nevinným objetím, a že v té době ještě nevinné bylo, už vidí vztah. Není přitom daleko od pravdy. Soňa to na Prokopa vážně zkouší. Je s podivem, jak snadno se na její nahozenou udičku Prokop chytá. Soňa, to je jiný level. Je zodpovědnější než Magda, zásadovitější, workoholička, navíc máma jednoho teenagera. Ta těžko zatouží zakládat rodinu a mít děti. Přesně to mu u Magdy ale hrozilo. Také nesnášel jejich společné snídaně, večeře, Magdinu mističku na klíče... zkrátka nic, co připomínalo opravdový vztah se vším všudy.

Nekamarádská Soňa si dělá kamarády

Jak si udělat kamarády tam, kde vás mají téměř prokouknutou? No uspořádat nějaký večírek a pozvání dát spíše příkazem. Což o to, Irena se u Soni ráda objeví. Prokop tam je už skoro jako doma, Eddie a Otík tam však jdou z donucení. A zatímco Otík se na poslední chvíli vyvlíkne, Eddie může tuto situaci pojmout v roli pozorovatele. Na večírku, na kterém Magda z pochopitelných důvodů chybí, vypozoruje to, co předpokládal. Prokop a Soňa jsou vážně spolu!

Soňa Magdě vmete do tváře vztah s Prokopem

Irena je někdy vážně mimo. Se Soňou to přepískla úplně. Magdu odstrčila na druhou kolej a ještě od ní snad čeká, že se se Soňou bude kamarádit. Na večírek dokonce upekla bezlepkovou bábovku. Pak se ještě u Magdy zastaví, aby zjistila, proč nešla. Magda se omlouvá, ale stojí si za svým. Vycházet se Soňou musí v práci. Do soukromého života ji ale pouštět nebude. Už si ji k tělu pustila dost. Jenže Soňa je jako osina v zadku. Ani Magdin odstup, její neúčast na večírku nebo zavřené dveře pro ni nic neznamenají. Klidně si to k Magdě nakluše, aby jí z očí do očí sdělila, že teď je Prokop jen její. Prý se nemá divit, když ho na chodbě teď bude potkávat častěji. Ona a Prokop totiž tvoří pár. No tak to je síla! A Prokop je srab, že to Magdě neřekl jako první.

Zdroj článku:
  • Autorský text