Zlatá labuť: Pavel Řezníček se z rolí floutků a nevěrníků propracoval v seriálovém světě k charismatickým zralým mužům

Zlatá labuť: Pavel Řezníček se z rolí floutků a nevěrníků propracoval v seriálovém světě k charismatickým zralým mužům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se velkolepý obchodní dům otvíral, byl to právě Václav Mach, kdo měl na starosti vše kolem ostrahy a bezpečnosti zákazníků i personálu. S obsazením poskoků německých okupantů (Bouchner, Lhotský) do vedoucích pozic se jeho situace změnila a své fungování v pozici ostrahy musel poněkud změnit.

Václav Mach je bývalým policistou a původně si práci v obchodním době vybral jako klidnější zaměstnání, kde neměl potkávat zločince se zbraní v ruce. S příchodem Němců se stáhl chytře do ústraní, aby na sebe nepoutal příliš pozornosti a mohl si zachovat čistý štít a své morální zásady. To však neznamená, že by se někde schovával. Je to spíš naopak, nic mu neuteče. Pohybuje se jako stín, ale vždy připravený poskytnout pomoc Petru Kučerovi nebo ženám v nesnázích.

Teď se soustřeďuje na Valerii Horkou a její dceru Kristýnu. Vidí, jak Valerie ztrácí sílu vzdorovat a je ochotná pro svou dceru udělat prakticky cokoliv. Už delší čas musí snášet šikanu od ředitele Bouchnera a aby toho nebylo málo, ten ještě přijal do obchodu jejího bývalého manžela. Teď má proti sobě dva muže, kteří se rozhodli ji ponížit a týrat. Jeden to dělá proto, že ho to těší, a druhý ze msty.

Mach by rád Valerii pomohl, ale ona se chce se svými problémy poprat sama, a to by se jí nemuselo úplně povést. Mach tak může jen přihlížet a doufat, že nakonec zabrání nejhoršímu.

Postava, kterou Pavel Řezníček tak skvěle interpretuje, je sice vedlejší, ale je propojená s celou řadou dalších postav. Mach je diskrétní, spolehlivý a také vlastenec. Ani jemu se nevyhnulo nebezpečí, že bude zajat kvůli působení v legiích, ale naštěstí si Kučera uvědomuje, že tolik spolehlivých lidí kolem sebe nemá, a tak se mu podařilo s Gruberem Machovu svobodu „vykšeftovat“. Ale žije v době, kdy si nemůže být jistý, zda se věci z hodiny na hodinu nezmění.

Další seriál souběžně natočil pro Českou televizi

Nově se na Pavla Řezníčka můžeme těšit v osmidílném seriálu ČT Smysl pro tumor, který přijde na obrazovky začátkem příštího roku. Zahraje si v něm nelehkou roli otce, jehož syn si v pětadvaceti letech vyslechne drsnou lékařskou diagnózu. Má rakovinu. Z ambiciózního studenta neurochirurgie se stává pacientem. Tato zkušenost s nemocí mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou.

Seriál Smysl pro tumor vznikl podle belgické předlohy Gevoel voor tumor, která vyhrála cenu Prix Europa 2018 pro nejlepší televizní seriál roku.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • Press kit ČT