Tajemná řeka: Jaký skutečný příběh stojí za děsivou scénou při únosu malého Daveho pedofily

Tajemná řeka: Jaký skutečný příběh stojí za děsivou scénou při únosu malého Daveho pedofily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dave Boyle, Jimmy Marcus a Sean Devine jsou kamarádi už od dětství. Jednoho dne dva pedofilové unesli malého Daveho - ten sice po čtyřech dnech uprchl, ale psychické následky z hrůzných chvil si nese po zbytek svého života. Snaží se žít klidným životem, s manželkou Celeste má malého synka.

Jednoho dne je v prázdném autě nalezena mrtvá dcera Jimmyho Marcuse, ihned se rozjíždí vyšetřování, které má na starosti Sean Devin. Jimmy po vrahovi pátrá na vlastní pěst - a jedním z podezřelých se také stává podivín Dave. Jaká je ale ve skutečnosti pravda?

Pro Dennise Lehana je zfilmování jeho románu velkým úspěchem

Předlohou k filmu se stal román od Dennise Lehana se stejnojmenným názvem. Ten se také podílel na scénáři filmu, kdy ho autoři požádali o případné připomínky. Navíc snímek je prvním filmovým zpracováním z jeho několika napsaných děl.

Jeden film a čtyři režiséři

Režie filmu se ujal Clint Eastwood, kterého Lehanova kniha fascinovala. Během natáčení se ale za kamerou také objevili Sean Penn, Kevin Bacon a Tim Robbins.

Kevin Bacon se role zhostil důmyslně

Roli Seana Devina původně získal Michael Keaton, ten se ovšem nepohodl s režisérem a od projektu upustil. Jeho místo obsadil Kevin Bacon. Herec se na roli poctivě připravoval, dokonce nějaký čas pracoval u massachusettské státní policie, aby se do role co nejvíce vžil.

V knize se promítly zážitky z autorova dětství

Autor knižní předlohy Dennis Lehan si při psaní zavzpomínal na své dětství. Při scéně, kdy malého Daveho unesou dva pedofilové, se nechal inspirovat svou matkou, která ho potrestala za to, že sedl do auta s muži, kteří tvrdili, že jsou policisté v civilu.

O tuto napínavou podívanou byste rozhodně neměli přijít, snímek vysílá televize Nova Cinema 2.10. ve 21.45 hodin.