TO: Jak to bylo se skutečným Klaunem zabijákem a co předvedl Bill Skarsgård na castingu

TO: Jak to bylo se skutečným Klaunem zabijákem a co předvedl Bill Skarsgård na castingu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Papírová lodička zavede malého Georgieho ke kanálu, kde se skrývá podivný klaun. Ten mu tvrdí, že mu lodičku podá, ale jakmile Georgie natáhne ruku, klaun mu ji ukousne a vtáhne ho dovnitř kanálu. Na podivnosti ve městě, kde se ztrácí jednou za 27 let děti, upozorní právě přistěhovalý chlapec Ben.

Společně se svými novými kamarády a bratrem Georgiho se vydává po stopách vraždícího klauna. Podaří se jim městečko Derry od něj osvobodit?

Herec ztvárňujícího Pennywise pro roli udělal "první poslední"

Do hlavní role Pennywise byl obsazen Bill Skarsgård. Ten o roli moc stál, proto se na konkurz nalíčil jako klaun. Jeho iniciativa a nadšení byly hlavní důvody, proč roli dostal. Svůj herecký talent chtěl ve filmu předvést na sto procent. Proto ještě před samotným natáčením sledoval všechny možné horory. Později uvedl, že nejvíc ho ovlivnily postavy z filmů Osvícení, Mechanický pomeranč, Temný rytíř a Mlčení jehňátek.

Stephen King byl s filmem spokojený

Celý film je natočen podle předlohy uznávaného spisovatele Stephena Kinga - To. Samotný spisovatel se nechal inspirovat skutečnými událostmi, za kterými stál Klaun Zabiják, co v letech 1972-1978 zabil a znásilnil 33 mladých chlapců. Některé pasáže knihy nejsou pro citlivé povahy, proto se ve filmu vůbec nezobrazují – například sex Henryho Bowerse s ovcí, znásilnění Beverly otcem nebo orgiová scéna v kanálu.

S dalším návratem Pennywise se počítá za dalších 27 let

V roce 1990 byl natočen první film To, ve kterém hlavní roli Pennywise hrál Tim Curry. Ten také dostal nabídku si roli zopakovat o 27 let později. Roli odmítl a zanedlouho utrpěl mrtvici, kvůli níž je odkázán na invalidní vozík a jeho centrum řeči je narušené. Tak dostal šanci právě Bill Skarsgård. Kdoví, kdo si zahraje vraždícího klauna v remaku za dalších 27 let?