Zlatá labuť: Milostné vztahy, které by diváci rádi viděli v pokračování válečné ságy

Zlatá labuť: Milostné vztahy, které by diváci rádi viděli v pokračování válečné ságy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obchodní dům Zlatá labuť je plný nezadaných lidí. Tvůrci tak mají celou řadu možností, jak seriál okořenit. Více než kdy jindy, v těžkých dobách lidé nechtějí být sami a hledají útěchu v náručí lidí, na které se mohou spolehnout a kteří jim alespoň na chvíli zajistí pocit bezpečí.

Jak se v poslední epizodě ukázalo, Václav Mach dokázal konečně zatočit s nebezpečným Bouchnerem. Nedělal to pro peníze, dokonce ani proto, že by to po něm někdo chtěl. Jeho důvody byly mnohem šlechetnější. Udělal to z lásky. Už delší dobu sledoval Bouchnera, jak se snaží podrobit si vedoucí oddělení módy Valerii Horkou, a to na všech frontách. Chtěl po ní, aby mu donášela, ale to mu bylo málo. Vědom si své neotřesitelné pozice, chtěl ji i jako milenku.

A moc nechybělo, aby se mu to podařilo. Valerie se rozhodla za každou cenu chránit svou dceru Kristýnu před otcem i před ředitelem. A Bouchner jí nedával moc na vybranou.

Čestná žena se tak už chvíli zmítala mezi svými morálními zásadami a strachem o dceru a pomalu začal převládat strach. Václav Mach nebyl slepý a velice dobře vytušil, co se děje. Ani nebylo třeba, aby to Valerie nemusela podrobně vysvětlovat.

Mach a Horká
Mach a Horká | Zdroj: TV Nova

Vedoucí ostrahy obchodního domu tak zariskoval a vymyslel jednoduchý, ale hodně riskantní a bolestivý plán, jak se Bouchnera zbavit. Zřejmě ho k tomu inspirovala zbraň, kterou Alena vzala Jakubovi a která zabila Martu. Alena ji následně nechala u Macha, a ten ji uměl využít.

Teď jen aby se Václav Mach rychle uzdravil a Valerie si možná konečně uvědomí, že truchlit po fotografovi Skalském už nemá moc smysl. Tolik toho spolu neprožili a ona je ještě mladá a pohledná žena, která by si po nevydařeném manželství konečně mohla dopřát zdravý vztah s mužem, který o ni zjevně hodně stojí a jí není nesympatický.

Pěknou porci lásky by si určitě zasloužila i její dcera Kristýna Lhotská, které se dvoří prodavač Vojta Lanka. Kristýna si prožila s Bouchnerem peklo, byla nucená mu donášet a vypořádat se s nechtěným těhotenstvím. Odchodem nenáviděného ředitele by snad mohl ztratit vliv na dění v obchodě i její otec, který byl s Bouchnerem jedna ruka a vychutnával si jeho zvrácené chování vůči bývalé manželce i dceři. Kristýna by tak konečně mohla začít žít jako mladá a svobodná holka nekomplikovaný vztah s kolegou z práce. Nakonec, oba už se tak trošku oťukávali a párkrát už si spolu vyšli. Třeba jim tvůrci věnují v další sérii více prostoru. I ve válce se lidé zamilovávali, brali a měli děti.

Zdroj článku:
  • Autorský text