Zlatá labuť: Do seriálu naskočil jako trochu nudný číšník Jakub, svůj temný charakter odhalil Mark Kristián Hochman až později

Zlatá labuť: Do seriálu naskočil jako trochu nudný číšník Jakub, svůj temný charakter odhalil Mark Kristián Hochman až později
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro diváky se postava Jakuba stala zklamáním. Z nenápadného mladíka, který šetřil na společné bydlení s Alenou, se po prvním milostném zklamání stal sobec a člověk závislý na hazardních hrách. Je těžké si představit, jakou budoucnost mu tvůrci vybrali.

Jakub neunesl „zradu“, kterou pocítil, když jeho snoubenka Alena dala přednost Ireně. Připadal si podvedený (což trochu byl) a Alenu hned odsoudil. Ani s ubíhajícím časem názor na bývalou snoubenku nezměnil, a navíc ji označuje za původce všech špatných věcí, které ho po rozchodu potkaly. Jako by Alena mohla za to, že rád hraje karty o peníze, ale moc mu to nejde. Přitom by to měla být ona, kdo by se měl zlobit. Na jejím krku byl přiložený nůž, když Jakub nedokázal vrátit peníze, které si vypůjčil a prohrál v kartách.

Až v poslední epizodě se kupodivu Jakub choval normálně, když pomáhal Aleně získat Bouchnerovu zakrvácenou košili. Bylo to vlastně poprvé od jejich rozchodu, kdy se nechoval jako idiot. Zatím je však jeho budoucí osud nejasný. Odpustí Aleně, přenese se přes první milostné zklamání a zkusí štěstí jinde? Nebo bude stále pokoušet štěstí, až jednou na svou neřest s kartami doplatí?

Herec Mark Kristián Hochman (28) se touto seriálovou rolí poprvé zviditelnil. Dostal už sice další herecké příležitosti, třeba v seriálech Polda, Hlava medúzy nebo Pozadí událostí, ale až role číšníka ve Zlaté labuti mu pomohla „nakopnout“ kariéru.

A bylo to právě včas, protože už uvažoval o tom, že herectví pověsí na hřebík. Pro deník extra.cz uvedl, že se cítil vyhořelý, přestože se to stává spíše starším hercům. Zviditelnění v seriálu a také nová přítelkyně jsou Markovi zřejmě novou vzpruhou, kterou herec potřeboval.

V rozhovoru také zmínil původ svého druhého jména. To mu nedali rodiče ani sudičky, ale po maturitě si ho přidal ke jménu sám, jako vzpomínku na Oldřicha Nového a jeho slavný film.

Pro fanoušky Marka je určitě dobrou zprávou, že v době, kdy už fanynkám zaschnou slzy po poslední epizodě druhé série Zlaté labutě, se objeví v jedné z hlavních rolí ve štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra, kde si zahraje sympatického zlodějíčka Viléma, který ukradne všechno, co mu padne do oka. Na roli poctivě trénoval během natáčení a snažil se cvičně na place krást různé drobnosti. Někdy mu to ale neprošlo, tak se stále považuje za zloděje amatéra.

Ze štědrovečerní pohádky pohádky Klíč svatého Petra
ze štědrovečerní pohádky Klíč svatého Petra | Zdroj: Fikota / © Česká televize
Zdroje článku:
  • etra.cz,
  • Press kit ČT,
  • Autorský text